Waar vind ik de lekkerste koffie?

Zo overleef je in Groningen

Waar vind ik de lekkerste koffie?

De binnenstad van Groningen barst van de koffiezaakjes, allemaal met hun eigen charme en unieke karakter. Maar wat zijn nu dé plekken waar je echt eens je pauze moet hebben doorgebracht?
10 augustus om 8:00 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
augustus 10 at 8:00 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Remco van Veluwen

10 augustus om 8:00 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Remco van Veluwen

augustus 10 at 8:00 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Remco van Veluwen

Studentredacteur Volledig bio Student editor Full bio

Mahalo

Met een terrasje en een eerste verdieping die uitkijken op het Noorderplantsoen kan je tot in de late uurtjes van zingende vogeltjes, rondrennende hondjes en de nazomerse herfstwarmte genieten bij Mahalo. De ligging is perfect om vanuit de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen of – na een iets stevigere wandeling – de faculteit Letteren tussendoor even een kopje koffie te komen doen. Alles bij Mahalo is biologisch, plantaardig en huisgemaakt: ideaal dus voor de student die duurzaamheid belangrijk vindt.

Food Matterz

Food Matterz heeft vestigingen aan de Ebbingebrug en tegenwoordig ook aan de Vismarkt, in het pand van Nelson Schoenen. De lunchzaak koopt veel producten lokaal in; zo gebruikt Food Matterz de pure pindakaas van de Pindakaaswinkel. De kwaliteit is ook terug te zien in de koffie die ze hier verkopen. Helaas moet je daar dan ook wel iets meer voor betalen, waarvoor de student die krap bij kas zit misschien terug zal deinzen.

Black & Bloom

Een populaire hotspot onder studenten, vanwege de lekkere maar betaalbare koffie. Bovendien onderscheidt Black & Bloom zich vanwege unieke smaken als Malteser Latte, die nergens anders in de stad verkrijgbaar is. Er kleeft echter ook een nadeel aan Black & Bloom voor de ijverige student: laptops zijn er niet toegestaan.

Coffee Company

De ideale plek om een dagje studeren te combineren met koffie. Met een interieur dat geknipt is om ontspannen achter je laptop te werken, is de Coffee Company een geliefde studeerplek. Heeft concurrentie gevonden in het Forum, dat dezelfde voordelen biedt. Maar nog altijd is Coffee Company een populair toevluchtsoord voor de strebers die het liefst geen moment van hun studeerstof wijken maar wel een onweerstaanbaar verlangen naar koffie hebben.

Favolosa

Aan het begin van de Herestraat zit tussen enkele panden en het tunneltje naar de Vismarkt het antiek ogende koffiezaakje Favolosa ingeklemd. Als een soort vrolijke vitrine steekt de glazen etalage naar buiten. Hier is zelfs een heuse baristaworkshop te volgen, zodat je kunt leren om je eigen versgemalen kopje koffie te maken. Een nadeel aan Favolosa: ondanks de twee verdiepingen is het er nogal krapjes, dus in de anderhalvemetersamenleving iets minder handig om met studeermaatjes heen te gaan.

Mr. Mofongo

Met een barista die de ene na de andere prijs gewonnen heeft, weet je dat je bij Mofongo goed zit wat betreft de kwaliteit van je bakje troost. De bar staat echter vooral bekend om zijn cocktails, dus hoewel het pand bijna naast de UB gelegen is, kun je misschien beter wachten tot na het studeren voor je de drempel over stapt, Anders loop je het risico er te blijven plakken.

 

Advertentie

.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties