Zo overleef je in Groningen: Waar kan ik studeren?

Je bent er nu waarschijnlijk nog niet mee bezig, maar die tentamens en essays komen eerder dan je denkt. Studeren en schrijven kan natuurlijk thuis, maar wat als je daar wordt afgeleid?

Allereerst zijn er de universiteitsbibliotheken. De UB binnenstad, door de meeste mensen kortweg UB genoemd, staat tegenover het Academiegebouw en is met vier verdiepingen en veel verschillende zalen de grootste.

Het is ook de bieb met de ruimste openingstijden: tijdens tentamenperiodes van 8:30 tot middernacht. Je kunt je laptop meenemen en aan een studieplek met stopcontact werken, of gebruik maken van een biebcomputer.

In de rij

De UB is vooral tijdens tentamenperiodes een gewilde studiespot, dus is het zaak om tijdig online een plekje te reserveren. Daarvoor moet je bereid zijn om laat op te blijven, want om middernacht komen de nieuwe plekken vrij voor twee dagen later.

Voor een tafel – al dan niet met computer – reserveer je via LibCal. Voor studio’s, waar je met groepjes kunt studeren, moet je dan weer reserveren via de Library App. De treinzitjes en leestafels zijn vrij toegankelijk.

Meerdere faculteiten bieden een kleinschaligere bibliotheek aan. Op internet vind je gemakkelijk die van jouw faculteit. De twee meest gebruikte zijn de Centrale Medische Bibliotheek en de Letterenbibliotheek. Deze twee bibliotheken hebben meerdere zalen waar gestudeerd kan worden.

Buiten de uni

Het Forum, dat futuristische gebouw achter de Grote Markt, heeft ook studieplekken. Studenten komen hier meestal op af als ze de UB te druk vinden. Het Forum biedt net als de UB studieplekken met stopcontacten, wifi via Eduroam en heeft als extra bonus een fantastisch uitzicht over Groningen.

Als je in stilte wilt werken, is er zelfs een speciale stiltevleugel. Bijkomend voordeel is dat het Forum van alles in huis heeft, van restaurantjes tot de openbare bibliotheek en van bioscoopzalen tot het stripmuseum. Genoeg te doen als je pauze neemt.

Cafeetjes

Als je niet per se een stilteplek zoekt maar gewoon buitenshuis wilt werken, kun je ook goed terecht in een van de vele cafeetjes. Zo heeft de UB op de onderste verdieping een Starbucks, waar je met een beker koffie naast je kunt studeren. Ook de Coffee Company in de binnenstad is een veelgebruikte studieplek.

Wil je jouw perfecte spot ontdekken? Loop dan eens door de straten rondom de UB. Het barst daar van de koffietentjes waar je ook met laptop mag zitten. Grote kans dat jouw favoriet er ook tussen zit.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties