Voorlopig geen eigen sneltestlocatie RUG

Een teststraat in Veendam. Foto: GGD Groningen

‘Eerst afwachten hoe XL-locatie MartiniPlaza uitpakt’

Voorlopig geen eigen sneltestlocatie voor RUG

De plannen van de RUG om samen met het UMCG en de Hanzehogeschool een eigen snelteststraat op te zetten, staan stil. Reden is de maandag geopende XL-testlocatie in MartiniPlaza.
9 november om 14:21 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
november 9 at 14:21 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

9 november om 14:21 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

november 9 at 14:21 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

‘We waren met het UMCG en de Hanze in overleg om een eigen teststraat te organiseren’, zei Hans Biemans donderdag tegen de universiteitsraad. ‘Maar we zijn inmiddels door een besluit van het kabinet tot het openen van extra teststraten ingehaald.’ 

De nieuwe GGD-locatie in MartiniPlaza is de eerste XL-locatie in Nederland en biedt in acht teststraten ruimte om 2500 mensen per dag te testen. Mensen kunnen met de auto, op de fiets of te voet langskomen en kunnen binnen enkele uren ook de uitslag van hun test verwachten. 

Volgens Biemans is het plan van de universiteit nog niet definitief afgeblazen. De universiteit wil eerst zien hoe de toevoeging van de locatie in MartiniPlaza uitpakt en daarna verder bespreken of sneltesten ook andere oplossingen voor de uni biedt. 

‘Op het moment dat dit staat, kunnen we kijken of we andere problematiek wellicht met sneltesten kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld wanneer veel mensen in een grote ruimte samenkomen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties