Voel jij je veilig op straat? Doe mee aan de enquête over straatintimidatie

Doe mee aan de enquête over straatintimidatie

Voel jij je veilig op straat?

Een andere route kiezen als de avond valt om niet door het plantsoen te hoeven fietsen, je live locatie delen met vrienden tot je weer veilig thuis bent of je sleutels tussen je handen klemmen wanneer je in het donker alleen over straat loopt.
13 april om 12:24 uur.
Laatst gewijzigd op 14 april 2021
om 15:40 uur.
april 13 at 12:24 PM.
Last modified on april 14, 2021
at 15:40 PM.
Avatar foto

Door Lyanne Levy

13 april om 12:24 uur.
Laatst gewijzigd op 14 april 2021
om 15:40 uur.
Avatar foto

By Lyanne Levy

april 13 at 12:24 PM.
Last modified on april 14, 2021
at 15:40 PM.
Avatar foto

Lyanne Levy

Herkenbaar? Het zijn voorzorgsmaatregelen die vooral vrouwen nemen om zich veiliger te voelen op straat.

Natuurlijk zou iedereen veilig over straat moeten kunnen – in het donker of overdag, alleen of samen – zonder bang te hoeven zijn voor opmerkingen, achtervolgingen of ongewenste aanrakingen. Tegen straatintimidatie komt dan ook steeds meer protest. Door de opmerkingen die gemaakt worden op straat te krijten, door te demonstreren en door ervaringen te delen. 

UKrant wil graag weten hoe groot het probleem in Groningen is. Hoe vaak komt het voor? Waar worden studenten het vaakst lastiggevallen? Wie hebben er het meeste last van? En wat zijn de gevolgen? 

Wil je je ervaringen met straatintimidatie (anoniem) delen? Doe dan mee aan de enquête. Je kunt hem tot en met vrijdag 23 april invullen.

English

1 REACTIE

  1. Er is geen optie voor: daders waren zowel mannen als vrouwen. Daardoor is mijn antwoord niet representatief voor de werkelijkheid. Ook ben ik tegenstander van “mentale ziekte”. Mental illness is misschien een ding in het Engels, maar in het Nederlands werkt dat niet op dezelfde manier – het suggereert dat je “Ziek” bent (hoofdletter Z) en dat je ervan zou kunnen genezen. Dat is niet altijd zo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in