Vindicaters breken coronaregels tijdens persconferentie

Vindicaters breken coronaregels tijdens persconferentie

Dertig Vindicatleden stonden maandagavond dicht op elkaar te roken en te knuffelen op het dakterras van het verenigingsgebouw. Precies op het moment dat Mark Rutte verkondigde dat de coronamaatregelen flink aangescherpt worden.
29 september om 10:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 29 at 10:50 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

29 september om 10:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

september 29 at 10:50 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

Een bezoeker van het Forum, waar je vanaf meerdere punten op het dakterras van Vindicat uitkijkt, stuurde een foto van het tafereel naar stadsblog Sikkom.

Volgens rector Wessel Giezen van Vindicat mocht de groep niet op het dakterras komen. De leden zijn na vijftien minuten betrapt en direct naar huis gestuurd. Ze mogen de komende tien dagen niet naar de sociëteit komen.

Eigen initiatief

De groep had een diner geboekt in de grote zaal van het verenigingsgebouw, licht Giezen toe. ‘Er waren gisteren meerdere diners en overal was ook toezicht. Maar terwijl we andere gezelschappen naar hun plaatsen brachten, ontsnapte deze groep even aan onze aandacht. Ze zijn op eigen initiatief naar boven gelopen, waar ze een sigaretje hebben gerookt en hebben geknuffeld.’

Na vijftien minuten kreeg een bestuurslid door wat er aan de hand was en zijn de leden direct naar huis gestuurd. ‘Net als in alle horeca: als iemand zich niet aan de regels houdt, moeten ze eruit’, zegt Giezen.

‘We weten wie het zijn en deze mensen zijn nu tien dagen niet welkom op de sociëteit. Dat heeft vooral te maken met de quarantaine. Als je zo intensief contact met elkaar hebt, moet je jezelf checken en je afvragen of je het virus te pakken hebt.’ 

29 September 2020 | 22-11-2020, 16:21
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties