Vindicater bij ziekte niet de bus in

GGD vangt 900 studenten op

Vindicater mag bij symptomen van corona niet de bus in

Vindicatleden in Sestriere die gezondheidsklachten hebben, mogen vrijdag de bus niet in die hen vervroegd terugbrengt naar Groningen.
5 maart om 17:13 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 5 at 17:13 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

5 maart om 17:13 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

maart 5 at 17:13 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

De eerste controle wordt vrijdag ter plaatse uitgevoerd voordat de groep van 900 studenten in een van de veertien bussen zal stappen die hen terugbrengen naar Groningen ‘Als de bussen vertrekken, zitten er geen mensen in die verdacht worden van besmetting’, zeggen de Groningse GGD-directeur Jos Rietveld en GGD-arts Jossy van den Boogaard.

Bij aankomst volgt een nieuwe controle bij mensen die aangeven dat ze zich niet lekker voelen. De bussen worden naar een ‘plek in de regio’ gedirigeerd. Het is nog niet bekend waar dat is. De GGD kan bij aankomst snel een test doen. In het lab volgt binnen enkele uren de uitslag.

Geen klachten

Er is volgens de GGD op dit moment geen reden om aan te nemen dat iemand onder de groep studenten is besmet. ‘We staan in nauw contact met de groep. Er zijn geen mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus. Er is geen medische reden om terug te komen.’

De GGD begrijpt dat veel Groningers zich zorgen maken over zo’n grote groep studenten die uit een regio komen waar sinds enkele dagen code oranje geldt. Maar er zijn ook duizenden andere Nederlanders die hun skivakantie in het gebied doorbrengen, relativeert GGD-directeur Rietveld.

Gezondheid

Ook stond de GGD vanaf het begin nauw in contact met Vindicat en heeft de vereniging de adviezen goed opgevolgd. ‘We geven studenten heel goed mee dat studenten hun gezondheid de komende veertien dagen goed in de gaten moeten houden.’

De GGD heeft vooraf met Vindicat de risico’s in kaart gebracht. De dienst heeft wel haar zorgen geuit, maar de reis niet afgeraden. Er gold toen nog geen negatief reisadvies. ‘Dat kun je de groep niet verwijten, en de GGD ook niet. Als je vijftien kilometer verderop zit in Frankrijk, is er niks aan de hand.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties