RUG schort subsidie Vindicat op

Studentenvereniging Vindicat verliest voorlopig haar jaarlijkse bestuursbeurs. Dat laten RUG en Hanzehogeschool weten na berichten over vernielingen door Vindicatleden bij restaurant Sushi Mall.
Door Peter Keizer

Volgens de universiteit en Hanzehogeschool wordt nog onderzocht wat er zich precies heeft afgespeeld in het restaurant vorige week zondag, maar is duidelijk dat de gebeurtenissen niet stroken met de gedragsregels en de gewenste cultuurverandering die horen bij de accreditatie die afgelopen zomer aan de vereniging is verleend.

De onderwijsinstellingen hebben daarom besloten om de uitbetaling van bestuursbeurzen aan Vindicat voor dit studiejaar op te schorten. De negen bestuursleden krijgen jaarlijks 33.316 euro uit het profileringsfonds.

Aan het eind van het studiejaar wordt beoordeeld of de huidige bestuursleden, die afgelopen maandag zijn aangetreden, opnieuw in aanmerking kunnen komen voor de bestuursbeurs. Tot die tijd mogen zich geen nieuwe incidenten voordoen. ‘De uitkomsten van het feitenonderzoek naar de voorvallen van afgelopen week wegen hierbij ook zwaar mee’, aldus de RUG in een persbericht.

‘Vindicat moet wel meer dan ooit aantonen dat ze onacceptabel gedrag van
leden wil voorkomen en veel energie wil steken in het benodigde cultuurveranderingsproces’, reageert rector magnificus Elmer Sterken.

Wangedrag

Vindicat ontkende eerder dat er sprake was geweest van wangedrag door haar leden in de Sushi Mall. Hoewel er geen aangifte is gedaan, heeft de politie besloten de kwestie te onderzoeken.

In juli kreeg Vindicat een accreditatie onder voorwaarden. Die accreditatie is nog niet opgeheven. Maar als de vereniging in augustus niet aan de voorwaarden voldoet, dan kan dat betekenen dat ze definitief wordt uitgesloten van financiële ondersteuning.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties