Vindicat straft jaarclubs na busfeest

Tientallen leden lappen coronaregels aan hun laars

Vindicat straft jaarclubs na busfeest

Twee jaarclubs van Vindicat verliezen al hun privileges binnen de vereniging. Dat gebeurt nadat ze een busfeest hielden waarbij niemand zich aan de coronaregels hield.
3 december om 18:56 uur.
Laatst gewijzigd op 7 december 2020
om 13:37 uur.
december 3 at 18:56 PM.
Last modified on december 7, 2020
at 13:37 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

3 december om 18:56 uur.
Laatst gewijzigd op 7 december 2020
om 13:37 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

december 3 at 18:56 PM.
Last modified on december 7, 2020
at 13:37 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dat laat rector Wessel Giezen van Vindicat donderdagmiddag weten. ‘We zijn erachter gekomen dat twee jaarclubs de busreis samen hebben georganiseerd’, zegt hij. Donderdagmiddag deden filmpjes van het feest de ronde op sociale media en werd die ook via WhapsApp uitgewisseld.

Te zien is hoe tientallen studenten op pompende feestmuziek drinkend, dansend en joelend feestvieren in een met discolichten uitgedoste bus. Geen van de studenten draagt een mondkapje en niemand houdt anderhalve meter afstand.

Een van de studenten had later in de gaten, nadat media lucht hadden gekregen van het busfeest, wat de gevolgen kunnen zijn. In een gesproken berichtje roept ze haar medestudenten op om alle foto’s en filmpjes van sociale media te verwijderen. ‘We hebben een groot probleem als de beelden naar buiten komen’, zegt ze in het spraakmemo.

Privileges ontzegd

Rector Giezen ontdekte in de loop van donderdagmiddag dat het feest was georganiseerd door twee jaarclubs. ‘Aangezien die onder de statuten van het bestuur vallen, hebben we besloten om beide jaarclubs alle privileges af te nemen.’

Binnen Vindicat is de jaarclub een groep van vijftien tot twintig studenten van dezelfde lichting. Een jaarclub krijgt een eigen naam en de leden kunnen zich via hun jaarclub aan de rest van de vereniging laten zien, bijvoorbeeld op jaarclubactiviteiten en in de jaarlijkse Almanak die Vindicat uitbrengt.

Niet in clubverband

‘Die privileges worden hen nu allemaal ontzegd en ze mogen ook niet meer in clubverband naar de kroeg komen’, zegt Giezen. De leden van de jaarclubs staan met naam en foto op een lijst, waardoor makkelijk te zien is of ze proberen als club naar de kroeg te komen. ‘Bovendien kent na vandaag iedereen binnen Vindicat ze, dus zal sociale controle ook een rol spelen.’

Volgens Giezen is het voor de leden een zware straf. ‘in feite zeggen we tegen ze dat hun club niet meer bestaat. Dat heb ik in mijn tijd als lid, sinds 2017, nog niet eerder meegemaakt.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties