Vindicat scherpt coronatoezicht aan

Dranghekken en portier bij de deur nu standaard

Vindicat scherpt coronatoezicht bij Mutua Fides aan

Vindicat scherpt het coronatoezicht voor de deur van het verenigingsgebouw aan en gebruikt voortaan dranghekken en een portier om afstand tussen de leden te bewaren.
12 oktober om 13:58 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
oktober 12 at 13:58 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

12 oktober om 13:58 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

oktober 12 at 13:58 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

De maatregel volgt drie dagen nadat een groep van zo’n dertig Vindicaters op een kluitje voor de deur van de sociëteit stond te wachten. Sanna Buurke, clustercoördinator bij letteren, zag het gebeuren en plaatste een foto op Twitter.

Ondanks het voorval van vrijdag houden leden zich volgens Vindicat-rector Wessel Giezen over het algemeen goed aan de maatregelen. ‘Wij ontvangen grote groepen en tot nu toe is dat met binnenkomen eigenlijk altijd goed gegaan. Dit is de eerste keer dat we zagen dat er een ophoping ontstond bij binnenkomst.’

Desondanks heeft hij dranghekken laten plaatsen voor het verenigingsgebouw met gemarkeerde vakken om de leden in het gareel te houden. Verder is er voortaan een portier aanwezig. ‘Dat is ook een lid van de vereniging, geen beveiliger van buitenaf’, verduidelijkt Giezen. 

Ingezet wanneer nodig

Wat hem betreft blijven de dranghekken zo lang de landelijke coronamaatregelen erom vragen, maar worden ze vooral ingezet wanneer nodig. ‘Het hangt een beetje van het soort avond af. Als we veel grote groepen en dus een drukke avond hebben, dan zal dit nodig zijn.’

Dit was de tweede keer in korte tijd dat een groep Vindicatleden zich in en rond het verenigingsgebouw niet aan de coronamaatregelen hield. Twee weken geleden, tijdens de vorige persconferentie van premier Mark Rutte, maakte een bezoeker van het Forum een foto van een groep leden die dicht op elkaar stonden op het balkon en elkaar knuffels gaven. De groep werd voor tien dagen van de sociëteit geweerd.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties