Vier keer over Yantai

Om de medezeggenschapsraden te informeren over Yantai, houdt de RUG in mei en juni vier discussiebijeenkomsten. Die zijn ook toegankelijk voor studenten en werknemers.
Door Tim Bakker

Hoe zit het met de academische vrijheid in het Chinese Yantai? Wie gaat daar straks werken? En wat betekent dat voor de Groningse studenten? Hoewel er al veel gesproken is over de nieuwe dependance van de RUG in China, bestaan er nog altijd veel vragen.

Voor de universiteitsraad en de faculteitsraden moeten die vragen beantwoord worden. Uiteindelijk moeten zij instemmen met de internationale uitbreidingsplannen van de RUG.

Vragen stellen

Om hen volledig te informeren zal daarom binnenkort een afvaardiging van hen aanwezig zijn tijdens een werkbezoek aan de Chinese stad. In voorbereiding daarop worden vier openbare discussiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij ook het College van Bestuur (CvB) aanwezig is.

De eerste bijeenkomst is op 4 mei van 14.00 tot 15.00 uur in de Spiegelzaal van het Van Swinderen Huys. Het thema is dan ‘academische vrijheid’. Vanwege het krappe tijdbestek is er geen ruimte voor vragen en deelname vanuit het publiek, zoals eerder wel is gemeld.

De andere bijeenkomsten zijn gepland op 11 mei, 15 juni en 22 juni. De onderwerpen die dan op de agenda staan, zijn nog niet bekend.

Engels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in