Vidi (800.000 euro) voor zeven RUG-onderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 101 onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Zeven van hen zijn verbonden aan de RUG.

Met het geld kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

In Groningen gaat het om Simon Friederich van wijsbegeerte en University College (‘De werkelijkheid redden met exotische causaliteit’), Zoltán Lippényi van gedrags- & maatschappijwetenschappen (‘Vrouwen aan de top: heeft quotumbeleid impact buiten het bestuur?’), Maria Mazzoli van letteren (‘Woordvorming in polysynthetische talen’) en Sofia Ranchordás van rechten (‘Bestuurlijke kwetsbaarheid in het digitale tijdperk’).

Algoritmes

Verder gingen Vidi’s naar Ward Romeijnders van economie en bedrijfskunde (‘Veelbelovende algoritmes voor het ondersteunen van beslissingen onder onzekerheid’), Marie-José van Tol van medische wetenschappen (‘Neem het persoonlijk: Een cognitieve neurowetenschappelijke benadering om grip te krijgen op depressie’) en Sandy Schmidt van science and engineering (‘Enzymen nieuwe trucjes leren’).

Succesvol

Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met de Veni- en Vici-beurzen deel uit van het NWO-Talentprogramma. Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen.

In totaal dienden in deze ronde 625 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksproject in.

Lees ook:

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in