Vici’s voor RUG-wetenschappers

Vier Groningse wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen.
Door de redactie

Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De Groningse Vici-laureaten zijn Deniz Başkent (hoogleraar Auditieve perceptie) die onderzoek doet naar gehoorschade, hoogleraar Arbeid en Gezondheid Ute Bültmann (‘De jeugd van heden vormt de werker van morgen’), Gerrit Poelarends (adjunct-hoogleraar Farmaceutische biotechnologie) die onderzoek doet naar ‘groenere’ medicijnen en Hedderik van Rijn (adjunct-hoogleraar Cognitieve wetenschappen en neurowetenschappen) over ‘de stopwatch in ons brein’.

Kwaliteit

Vici is één van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. NWO selecteert de Vici-laureaten op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatief karakter en de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en kennisbenutting.

Vici is bestemd voor ‘excellente, ervaren onderzoekers die met succes een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld en daarmee een vooraanstaande positie innemen op nationaal en internationaal niveau’, aldus de NWO. In totaal zijn er 34 Vici’s toegekend.

 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties