Vici van 1,5 miljoen euro voor Lude Franke

Vici van 1,5 miljoen euro voor Lude Franke

Lude Franke, hoogleraar functional genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen, heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Vici-beurs gekregen.
4 maart om 9:43 uur.
Laatst gewijzigd op 4 maart 2021
om 9:43 uur.
maart 4 at 9:43 AM.
Last modified on maart 4, 2021
at 9:43 AM.
Avatar foto

Door Rob Siebelink

4 maart om 9:43 uur.
Laatst gewijzigd op 4 maart 2021
om 9:43 uur.
Avatar foto

By Rob Siebelink

maart 4 at 9:43 AM.
Last modified on maart 4, 2021
at 9:43 AM.
Avatar foto

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

Met deze beurs van 1,5 miljoen euro kan Franke de komende vijf jaar vernieuwend onderzoek doen naar genetische mutaties.

Veel ziekten hebben een genetische oorzaak. Maar kanker wordt vaak veroorzaakt door mutaties die tijdens het leven ontstaan, terwijl andere ziekten worden veroorzaakt door genetische veranderingen die van ouder op kind zijn doorgegeven. Zijn project bestudeert met gen-netwerken of er een overkoepelend principe bestaat dat deze verschillende soorten mutaties verenigt.

Kroon op het werk

Rector Cisca Wijmenga is blij met de toekenning. ‘Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een Vici-subsidie is om ongebonden wetenschappelijk onderzoek te doen. In dit geval ben ik extra trots op Lude. Hij was jaren geleden een van mijn meest creatieve en innovatieve promovendi. Dit is een prachtige kroon op zijn werk.’

Wat is een Vici?

Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is gericht op gevorderde onderzoekers die vrij zijn om hun eigen onderzoeksproject voor te dragen voor financiering.

Vanwege de hack van het NWO-netwerk worden vooralsnog alleen Vici’s binnen het gezondheidsdomein bekendgemaakt.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in