Vermiste student in Seoul terecht

Jasper Buwalda (20), de RUG-student die eerder deze week leek vermist, is weer terecht. Hij zit als uitwisselingsstudent in Seoul, maar hij had al twee weken niets meer van zich laten horen.
Door Laurien van Ulzen

Buwalda zocht dinsdagavond zelf contact met zijn vader, meldt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. ‘We zijn heel blij dat hij weer terecht is. Het gaat goed met hem’, zegt Deekens. Buwalda’s vader is nu onderweg naar Seoul, om zijn zoon daar op te zoeken.

Buwalda zou in Groningen economie en bedrijfseconomie studeren. Wat er met hem is gebeurd in Zuid-Korea, is nog onbekend, zegt Deekens. Vrienden begonnen eerder deze week een zoekactie naar Buwalda via een vermissingsoproep op de website Reddit.

Op die site kwamen veel tips binnen. Zo werd gesuggereerd dat Buwalda nooit bij een college aanwezig was en zelfs dat hij zich niet eens had aangemeld bij de universiteit in Seoul. Deze informatie is echter niet bevestigd.

Een van zijn vrienden in Groningen die zich zorgen maakte over de verdwijning, zegt woensdagochtend dat hij niet meer weet dan dat Jasper terecht is. ‘Heel goed nieuws. Bedankt iedereen voor het delen! Zonder jullie was dit nooit gelukt!’ meldt hij op Facebook.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties