Verkiezingen VS: de persoonlijke betekenis

De verkiezingscampagnes lijken al eeuwen te duren, maar nu staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 toch echt voor de deur. Op 8 november praat de UK nog een laatste keer met Amerikanen aan de RUG over het belang van de verkiezingen voor hen en hoe het is om – vanaf deze kant van de oceaan – alle krankzinnigheid in de VS gade te slaan.
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Vraag: Wat betekenen deze verkiezingen voor jou persoonlijk?

Ik maak me toch het meest zorgen over mijn carrière.

Mijn vrouw is docent en ik hoop aan de slag te kunnen bij een universiteit, dus onze kansen liggen voornamelijk in het openbaar onderwijs. Verkozen Republikeinen hebben vaak de neiging om op onderwijs te besparen. Dat leidt vaak tot minder werk of slechtere banen, omdat de ondersteuning tekortschiet.

Mijn trots als semi-Amerikaan staat op het spel, haha.

De enige verandering als gevolg van de verkiezingen die ik kan bedenken, is dat ik in de toekomst hier misschien niet meer kan studeren.

Mijn geestelijke gezondheid?

Omdat ik in Nederland woon, raken de verkiezingen mij persoonlijk wat minder. Maar als Trump wint, denk ik dat de hele wereld een probleem heeft.

Mijn geloof dat het Amerikaanse volk fatsoenlijke beslissingen kan nemen!

Dat ik een paar flessen wijn achterover sla om mijn verdriet weg te drinken!

En ik denk dat de VS ook veel minder open wordt als Trump aan de macht komt. En dat zou jammer zijn. Persoonlijk heb ik liever een ruimhartige president, eentje met politieke ervaring en die fatsoenlijke beslissingen kan nemen.

Mijn man en ik hebben net in juli ons eerste kind gekregen, dus deze verkiezingen zijn nog veel belangrijker dan alle vorige.

Onze baby is in Groningen geboren, maar toch Amerikaans staatsburger. De verkiezingen staan niet alleen symbool voor de toekomst van ons land, maar ze zullen ook invloed hebben op beleid dat het leven van ons kind op positieve of negatieve wijze kan treffen. We hebben een heel mooi citaat in de kamer van onze zoon hangen: ‘Het leven is mooi. Laten de toekomstige generaties het ontdoen van alle kwaad, onderdrukking en geweld, en er volop van genieten.’ Dat wil ik voor hem.

Tja, ik woon er niet en mijn zoons ook niet, dus het gaat er meer om of ik me nog een beetje trots kan voelen als mensen erachter komen dat ik Amerikaans ben.

Als ze in mijn land voor Trump kiezen, kan ik niet heel trots zijn. En we hebben gezien hoe het unilateralisme van de regering-Bush de internationale verhoudingen met Amerika heeft verstoord en heeft bijgedragen aan de huidige problemen in het Midden-Oosten, en waarschijnlijk ook aan het aantal terroristische aanslagen in de wereld. Ik moet er niet aan denken wat voor schade een regering-Trump op internationale schaal zou aanrichten.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties