Vastgoedbaas/huisjesmelker Wim Bulten overleden

Vastgoedondernemer Wim Bulten, de grootste en omstreden verhuurder van studentenkamers en -panden in Groningen, is maandag op 61-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd door meerdere bronnen bevestigd aan stadsblog Sikkom en Dagblad van het Noorden. De politie heeft volgens beide media geen reden om aan te nemen dat het om een misdrijf gaat, maar doet voor de zekerheid wel onderzoek. 

Bulten bezat duizenden verhuurunits, waaronder veel studentenkamers, en was in de ogen van critici een meedogenloze huisjesmelker. In het verleden kwam hij nogal eens negatief in het nieuws vanwege het uitknijpen van huurders.

Huisjesmelker van het jaar

Een van de meest beruchte momenten voor Bulten was toen ROOD, de jongerenafdeling van de SP, en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hem in 2010 nomineerden als landelijke ‘Huisjesmelker van het jaar’.

Bulten ‘won’ de verkiezing toen, omdat hij volgens de jongerenorganisaties vrouwen zou laten strippen tijdens hospiteeravonden. Hier bleek achteraf niets van te kloppen, meldde UKrant destijds. 

Aangevallen

In 2014 kreeg Wim Bulten het aan de stok met programmamaker Tim Hofman. Een huurder had Hofman benaderd, omdat Bulten spullen van haar zomaar had weggegooid. Ze mocht een lijstje maken, maar de 900 euro schadevergoeding werd nooit betaald.

Hofman ging langs en werd onvriendelijk ontvangen en aan het einde ook fysiek aangevallen door Bulten – dat alles werd vastgelegd door de camera.

Leven beteren

Ondanks de vroegere verhalen over wangedrag als verhuurder, is Bulten de laatste jaren veranderd, meldt Sikkom. Volgens het stadsblog had de huisbaas ingezien dat zijn bedrijf te groot werd en wilde hij een mooi bedrijf achterlaten voor zijn kinderen. 

In plaats van klachten ontving de stadsblog de laatste jaren juist complimenten, zoals tijdens de coronapandemie. Zowel ondernemers als particuliere huurders konden op Bultens steun rekenen om de huur te kunnen betalen. Hij wilde regelingen met ze treffen en zou ze niet zomaar op straat gooien.

3 REACTIES

 1. In dit geval gaat de UK toch wel eenzijdig te werk.
  De nominatie van huisjesmelker van het jaar in 2010 was een complete set up van de SP.
  Wim Bulten eiste excuses omdat van het verhaal helemaal niet klopte.
  Er was nog een partij die excuses eiste: de Universiteitskrant!
  Wim Bulten dacht een interview afspraak te hebben met de UK maar kreeg ter plaatse onder grote media aandacht de prijs “huisjesmelker van het jaar uitgereikt”. Dit aspect had mijns inziens nog wel in het artikel verwerkt kunnen worden.

 2. Beetje views proberen te pakken met een clickbait titel over de rug van een overledene, schaam je diep Ukrant!!! Deze man was alles behalve een huisjesmelker. De marxisten van de SP moesten zich later rectificeren omdat er geen bal klopte van hun “huisjesmelker” nominatie. En vermelden jullie ook even de vele steunbetuigingen van zijn huurders en de honderden panden die hij van de ondergang heeft gered? Deze man was alles behalve een huisjesmelker en heeft meer voor de stad Groningen betekent dan jullie ooit zullen durven dromen. Ik ben benieuwd of de auteur van dit artikel zich ook zo respectloos durft te verantwoorden naar de nabestaanden. Het is walgelijk hoe hier een overledene zelfs na zijn dood in kwaad daglicht wordt gezet.

  RIP Wim

 3. Grappig dat er tegenwoordig bij schijnbaar elk bericht over het overlijden van iemand onder 95 meteen een wappie-worm uit het rotte hout van de complotfora en -telegramgroepen kruipt en zich geroepen voelt om stellig maar zonder enig bewijs allerlei verbanden met vaccins te insinueren. “Ik stel alleen maar vragen”, antwoordt de wappie-worm wanneer iemand ietwat brusque reageert deze vraag. Maar is het ook een echte vraag als je allang denkt te weten wat het antwoord is? De wappieworm accepteert namelijk maar een handjevol antwoorden uit de complotgrabbelton: Wim Bulten is overleden door het fake coronavaccin dat hem werd opgedrongen door het WEF/George Soros/Bill Gates! De rest is fake news en ik cash weer lekker wat Sorosbucks om dit commentaar te schrijven. Ga vooral zo door. Ik kan nog wel wat extra’s gebruiken om de gasrekening te betalen!

Reacties zijn gesloten.