Vastgoedbaas/huisjesmelker Wim Bulten overleden

Vastgoedondernemer Wim Bulten, de grootste en omstreden verhuurder van studentenkamers en -panden in Groningen, is maandag op 61-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd door meerdere bronnen bevestigd aan stadsblog Sikkom en Dagblad van het Noorden. De politie heeft volgens beide media geen reden om aan te nemen dat het om een misdrijf gaat, maar doet voor de zekerheid wel onderzoek. 

Bulten bezat duizenden verhuurunits, waaronder veel studentenkamers, en was in de ogen van critici een meedogenloze huisjesmelker. In het verleden kwam hij nogal eens negatief in het nieuws vanwege het uitknijpen van huurders.

Huisjesmelker van het jaar

Een van de meest beruchte momenten voor Bulten was toen ROOD, de jongerenafdeling van de SP, en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hem in 2010 nomineerden als landelijke ‘Huisjesmelker van het jaar’.

Bulten ‘won’ de verkiezing toen, omdat hij volgens de jongerenorganisaties vrouwen zou laten strippen tijdens hospiteeravonden. Hier bleek achteraf niets van te kloppen, meldde UKrant destijds. 

Aangevallen

In 2014 kreeg Wim Bulten het aan de stok met programmamaker Tim Hofman. Een huurder had Hofman benaderd, omdat Bulten spullen van haar zomaar had weggegooid. Ze mocht een lijstje maken, maar de 900 euro schadevergoeding werd nooit betaald.

Hofman ging langs en werd onvriendelijk ontvangen en aan het einde ook fysiek aangevallen door Bulten – dat alles werd vastgelegd door de camera.

Leven beteren

Ondanks de vroegere verhalen over wangedrag als verhuurder, is Bulten de laatste jaren veranderd, meldt Sikkom. Volgens het stadsblog had de huisbaas ingezien dat zijn bedrijf te groot werd en wilde hij een mooi bedrijf achterlaten voor zijn kinderen. 

In plaats van klachten ontving de stadsblog de laatste jaren juist complimenten, zoals tijdens de coronapandemie. Zowel ondernemers als particuliere huurders konden op Bultens steun rekenen om de huur te kunnen betalen. Hij wilde regelingen met ze treffen en zou ze niet zomaar op straat gooien.

3 REACTIES

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties