Universiteit gaat voorlopig over op digitale promoties

Promotie oude stijl van psycholoog Stynke Castelein in 2009. Foto Michel de Jong

Universiteit gaat voorlopig over op digitale promoties

Promovendi die de komende weken hun proefschrift mogen verdedigen, zullen dat in een vrijwel lege zaal doen. Tot nader bericht houdt de RUG vanwege de coronacrisis alle promoties online.
1 april om 9:31 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
april 1 at 9:31 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

1 april om 9:31 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

april 1 at 9:31 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Alleen de promovendus, de voorzitter van de promotiecommissie en de pedel zullen bij de ceremonie aanwezig zijn. 

Andere leden van de promotiecommissie, de promotor(es) en eventuele deskundigen nemen deel via een videoconferentie. Geïnteresseerden kunnen de promotie volgen via een livestream.

Digitale plechtigheid

De digitale plechtigheid wordt, zonder publiek en paranimfen, in de Aula van het Academiegebouw gehouden. Vragen van de promotiecommissie zullen via de videoverbinding worden gesteld. Na afloop houdt de commissie zoals gebruikelijk een besloten overleg met de promotor(es), waarna het eindoordeel bekend wordt gemaakt.

In principe houdt de RUG voor de online promoties de huidige promotieagenda aan. Mocht een promovendus niet online willen promoveren, dan kan hij of zij de promotie uitstellen tot een normale verdediging mogelijk is. Een promovendus die zijn of haar verdediging uitstelt moet er wel rekening mee houden dat uitstel geen recht geeft op verlenging van een aanstelling of beurs.

Totale lockdown

Mocht Nederland in de komende periode alsnog overgaan op een totale lockdown dan wordt de hele promotie online gedaan. In dat geval nemen ook de voorzitter en de promovendus online deel aan de ceremonie. Dit geldt ook als de promovendus niet fysiek aanwezig kan zijn. 

Meer informatie over de tijdelijke richtlijnen voor promoties is te vinden op de website van de RUG.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties