De uni is (weer) op slot, tentamens gaan wel door

De universiteit moet vanaf zondag opnieuw sluiten door strengere coronamaatregelen. Fysiek onderwijs stopt per direct, maar geplande tentamens mogen nog wel doorgaan.

Hoewel demissionair premier Rutte dinsdag nog slechts de toen geldende beperkingen verlengde tot en met 14 januari, blijken de zorgen over de verspreiding van de omikronvariant zo groot dat strengere maatregelen nodig zijn.

Het college van bestuur van de RUG liet zaterdagavond weten dat al het fysieke onderwijs tot ten minste 10 januari wordt gestopt. De enige uitzondering hierop zijn practica, die mogen nog wel doorgaan. De fysiek geplande tentamens tot de kerst mogen ook nog doorgaan, zonder beperking van groepsgrootte. 

Boeken halen

De Universiteitsbibliotheek (UB) blijft met aangepaste tijden open om boeken af te halen en terug te brengen. Studeren in de UB is tot en met 10 januari slechts beperkt mogelijk, omdat er maar 75 mensen per ruimte mogen plaatsnemen.

Plekken in de UB moeten van tevoren gereserveerd worden. De Bijzondere Collecties, het DNPP en het Centre For Russian Studies zijn tot 10 januari gesloten.

Colleges opnemen

De gebouwen van de RUG blijven wel open, maar alleen voor mensen voor wie het noodzakelijk is om daar te zijn. Daartoe behoren onder meer docenten die colleges op moeten nemen en mensen die laboratoriumonderzoek doen. Wie in een gebouw moet zijn dient te allen tijde een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden.

Promoties en oraties tot 10 januari gaan door, maar zonder publiek. Buluitreikingen worden tot die tijd wel geschrapt. Studenten die hun bul zouden krijgen, kunnen een afspraak maken om die op te halen. 

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties