UCG-studenten blokken met uitzicht op het stadsstrand

Een dakterras, een wasserette, uitzicht op het stadsstrand: de bewoners van de nieuwe woontoren Libertas naast het UMCG zijn van alle gemakken voorzien. Woensdag werd het complex, dat speciaal voor UCG-studenten bedoeld is, officieel geopend. UKrant proostte mee en nam een kijkje in de kamers.

Engels

3 REACTIES

  1. Ik krijg echt een ontzettend raar gevoel van dit soort exclusiviteit. Superfijn voor deze studenten dat zulke voorzieningen er zijn, maar eigenlijk zijn zulke besloten elitevoorzieningen gewoon niet meer van deze tijd. Of… juist wel?.. Er IS toch al een gemeenschap waar ze deel van kunnen uitmaken? Nou ja, dit zal wel weer een achterhoedegevecht zijn, en natuurlijk ligt een zekere exclusiviteit in feite aan de basis van de hele universiteit.

    • Het is een speciaal programma waar iedereen zich voor kan aanmelden, dus exclusief zou ik het zelf niet noemen. En ja, het collegegeld is het dubbele en daarvoor krijgen deze studenten dus ook meer. Ik hoop in de toekomst dat dit soort speciale aandacht voor alle studenten de norm is.

      • Nou ja, een programma dat er per definitie op gericht is kleinschalig te zijn, mogen we m.i. wel degelijk exclusief noemen. En dat dubbele collegegeld maakt het ook niet echt toegankelijker voor de grote (studenten)massa. :-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in