UB-poortjes nog even open [UPDATE]

De test met de poortjes van de UB afgelopen maandag en dinsdag is nog niet helemaal goed verlopen. Dit betekent dat de poortjes nog even openblijven.
Door Lyanne Levi

Maandag 10 december gaan ze dicht en hebben studenten altijd hun pas nodig. De poortjes zouden eerder sluiten, als er tijdens de test geen problemen zouden opduiken.

Op schermen in de UB, in de nieuwsbrief en op My University was de poortjestest al aangekondigd. ‘Het is duidelijk gecommuniceerd’, zegt Annet Kranenborg van de UB. ‘Er zijn altijd mensen die het niet meekrijgen, maar de meeste studenten wisten het wel. Die zag ik met hun studentenpas al in de hand naar binnen lopen.’

Er zijn twee soorten scanners: één voor RUG-passen en één voor de passen van bezoekers, studenten van de Hanzehogeschool en medewerkers van het UMCG. Dat heeft nog niet iedereen door. ‘Daarom staan er nu nog medewerkers bij de poortjes om uitleg te geven’, zegt Kranenborg.

Veiligheid

Zodra de poortjes optimaal werken, kan de UB meten hoeveel mensen er in het gebouw zijn. ‘Dat is belangrijk voor de veiligheid. Als er brand is, weten we wie er nog in het gebouw is’, vertelt Kranenborg.

Behalve voor de veiligheid, is het ook handig om te weten hoe druk het is. ‘Als het te druk is en er geen plekken meer vrij zijn, kunnen we daarover communiceren.’

Toen de poortjes in mei dit jaar dichtgingen, ontstond chaos. De passen van het UMCG en de Hanzehogeschool bleken niet te worden gelezen, studenten die nog geen RUG-pas hadden mochten niet naar binnen en passen werden alleen bij binnenkomst gelezen.

Maar van chaos is nu geen sprake. ‘We hebben een rustige periode uitgekozen om de poortjes te testen en ze werken. Het is vooral nog even wennen’, zegt Kranenborg.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties