UB mondjesmaat open: printen kan weer

Ook pilot studieplekken in de maak

UB mondjesmaat open: printen kan weer

Studenten die moeten printen, kunnen dat weer doen bij de UB Binnenstad. Vanaf 1 juli start de bibliotheek ook een pilot voor studieplekken voor studenten.
11 juni om 11:15 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
juni 11 at 11:15 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

11 juni om 11:15 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

juni 11 at 11:15 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Hoe de pilot voor studieplekken op anderhalve meter afstand zal uitpakken en wie ervoor in aanmerking komt, is nog niet duidelijk. ‘We zijn het plan nog verder aan het uitwerken’, zegt RUG-woordvoerder Jorien Bakker. Duidelijk is in ieder geval dat het in eerste instantie om een heel kleine groep studenten gaat.

‘Als dat goed verloopt, kunnen we nadenken over opschalen’, zegt Bakker, die ook benadrukt dat alles staat of valt met de samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen. ‘Als die onverhoopt anders besluit, moeten wij daarin meegaan.’

Als de pilot goed gaat, kunnen met de ingevoerde coronamaatregelen op den duur 400 tot 450 van de in totaal 2100 studieplekken in de UB weer bruikbaar zijn.

Printen

Het plan om te kunnen printen in de UB is inmiddels wel rond. Printen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Studenten moeten vooraf via de website van de bibliotheek een printruimte en -tijd reserveren.

Heb je een plekje gereserveerd? Neem dan je eigen laptop, telefoon of tablet mee. Die heb je namelijk nodig om jouw printwerk naar de printer te uploaden. De computers van de UB zijn niet beschikbaar, dus een USB-stick is niet genoeg.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties