Albertuslid dat met mes werd aangevallen maakt het goed

Toegetakeld lid van Albertus maakt het goed

De 19-jarige student die vrijdagavond voor het pand van studentenvereniging Albertus met een mes werd toegetakeld, maakt het goed. ‘Hij is natuurlijk wel heel erg geschrokken’, zegt vicepreses Emma Visser. ‘Het is een heftige situatie.’
18 november om 16:55 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
november 18 at 16:55 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Paulien Plat

18 november om 16:55 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Paulien Plat

november 18 at 16:55 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

De eerstejaars student staat rond tien uur ’s avonds voor het verenigingspand in de Brugstraat als hij uit het niets wordt verwond door een voorbijganger. Hij wordt met een mes in zijn buik en arm gesneden. Hoewel de dader meteen op de vlucht slaat, houdt de politie niet veel later een 54-jarige verdachte aan.

‘Het was een heftige situatie en we weten verder ook niks over die voorbijganger’, zegt Visser. De gewonde student loopt vrijdagavond gelijk richting de vereniging en wordt in een aparte ruimte opgevangen. De ambulance is snel ter plaatse en de verwondingen blijken mee te vallen. Het slachtoffer hoefde daarom niet mee naar het ziekenhuis, aldus Visser.

Pand niet ontruimd

Op de vereniging werd rustig gereageerd, zegt Visser. ‘Er stond overal dat we het pand hebben ontruimd, maar dat is niet zo’, licht ze toe. Het bestuur kwam snel bij elkaar en sprak met het slachtoffer, zijn ouders en vrienden. ‘Het ging goed met hem, dus hebben we besloten de vereniging open te houden.’

Afgelopen weekend was het zogenaamde ‘Petitieweekend’: een jaarlijks terugkerend weekend waarin de eerstejaars jaarclubs worden geïnaugureerd en feest wordt gevierd.

‘Mensen waren niet in paniek, dus er was in principe niet veel meer aan de hand en de situatie was onder controle’, zegt Visser. De rest van de leden werd vervolgens via een bericht op de Facebookpagina van de vereniging geïnformeerd.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties