Tips voor eerstejaars: ga altijd naar tentameninzages

Om de overgang naar een nieuw leven in een nieuwe stad wat soepeler te laten verlopen, delen de student-redacteuren van UKrant de komende drie weken hun belangrijkste tips. Vandaag: ga altijd naar tentameninzages.

‘Ik zou er niet blind op vertrouwen dat student-assistenten de juiste cijfers geven’, zei een huisgenoot eens tegen me.  

Ze werkte zelf als student-assistent en hielp docenten met nakijkwerk, maar ze was geschokt hoe weinig consequent sommige van haar collega’s tentamens becijferden. Hoewel de docent zelf natuurlijk nog een achtervang vormt, drukte ze me op het hart om altijd naar tentameninzages te gaan en zelf de punten op te tellen.

Dat advies bewees zijn nut voor een vriend van me, die onverwachts een onvoldoende kreeg op een essay waar hij hard voor gewerkt had en dat hij zelfs ruim voor de deadline had ingeleverd. Wat bleek: de student-assistent had de opdracht verkeerd geïnterpreteerd. Ze had ook nog geen andere essays gezien toen ze zijn werk nakeek, dus ze had niets om het mee te vergelijken. Toen ze zich dat realiseerde, concludeerde ze dat ze te streng was geweest en trok ze het cijfer in.

Dus als je bent gezakt voor een examen waar je goed op voorbereid was, ga dan zeker naar de tentameninzage. Misschien kun je je zaak succesvol bepleiten en krijg je die extra punten die je nodig hebt voor een onvoldoende. En zo niet, dan weet je op z’n minst waar je op moet letten voor het hertentamen. Aarzel niet om vragen te stellen en om jouw aanpak te bepleiten, want dat is precies waar dit soort bijeenkomsten voor bedoeld zijn.

Lees meer

Engels

4 REACTIES

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties