Tentamen in Aletta Jacobshal? Mondkapje is weer verplicht

Vanaf komende maandag zijn studenten verplicht een mondkapje te dragen als ze in de Aletta Jacobshal lopen. Zodra studenten gaan zitten, kan het kapje af. Bij de ingang liggen mondkapjes klaar voor wie er geen bij zich heeft.

Afgelopen week was er bij grote tentamens sprake van ‘chaos’ voorafgaand aan tentamens, zo bleek vrijdag tijdens de faculteitsraadsvergadering van rechten. Bij verschillende tentamens stonden volgens docenten honderden studenten dicht op elkaar voor de ingang van de zaal te wachten. Ook was er amper begeleidend personeel zoals stewards om te assisteren.

De komende weken staan er in de Aletta Jacobshal nog meer examens op de rol waarbij een groot aantal studenten betrokken is. Met de mondkapjesplicht hoopt de universiteit het risico van besmettingen te verkleinen.

Besmettingen

Sinds de versoepelingen die ruim twee maanden geleden zijn ingegaan, is het aantal besmettingen flink opgelopen. Ook belanden weer meer mensen in het ziekenhuis en op de intensive care. 83 procent van alle patiënten op de ic zijn ongevaccineerd.

Met de mondkapjesplicht loopt de RUG vooruit op maatregelen die het demissionaire kabinet dinsdag bekend zal maken, dat dinsdag een persconferentie geeft over de coronamaatregelen. Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven zal zich volgens prodecaan Gerda Croiset van de medische faculteit hard maken om het hoger onderwijs dit keer te ontzien.

Complicerende factor is dat vooral onder mbo-studenten de vaccinatiegraad laag is, aldus Croiset en dat onderscheid maken tussen wo, hbo en mbo gevoelig ligt.

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties