Study Centre opent deuren

Dinsdag gingen de deuren van het Holland International Study Centre voor de eerste keer open voor studenten.
Foto en tekst door Valia Papadopoulou / Vertaling door Sarah van Steenderen

Het studiecentrum, dat beheerd wordt door het Britse opleidingsbedrijf Study Group, verzorgt voorbereidende colleges voor buitenlandse studenten die uiteindelijk aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen willen studeren.

In de Groningse vestiging aan het Zernikepark 4 werken vijf docenten. Zij verzorgen lessen natuurkunde, wiskunde, scheikunde, Engels en studievaardigheden. Dat doen ze voor een groep van 35 studenten.

Voorbereidingen

Volgens Stephen Orme, directeur van de Holland International Study Centres in Amsterdam en Groningen, is de groep expres klein gehouden. ‘Wij zijn tevreden met het resultaat, maar volgend jaar willen we wel een opleiding bedrijfskunde opzetten. Hopelijk kunnen we het centrum in Groningen uitbreiden.’

Studenten die provisorisch zijn toegelaten tot een bachelor- of masteropleiding aan de RUG, gaan een jaar lang naar het Study Centre om zich voor te bereiden op het studieniveau van een Nederlandse onderzoeksuniversiteit. Als de student alle vakken haalt, wordt hij of zij automatisch toegelaten tot de opleiding aan de universiteit. Het collegegeld voor het Study Centre bedraagt dit jaar 16.480 euro.

Voorzieningen

Het centrum, dat een aantal kantoren op de tweede verdieping van het gebouw aan het Zernikepark beslaat, is klaar om de studenten te ontvangen. Net als in Amsterdam verblijven veel van de studenten in The Student Hotel, maar toegang tot de voorzieningen van de universiteit is nog altijd lastig.

‘We weten in elk geval dat de studenten gebruik kunnen maken van de studiecentra en de computers, en we hopen dat ze ook toegang hebben tot het ACLO-sportcentrum’, zegt Elke Gengler, natuur- en wiskundedocent bij het nieuwe studiecentrum.

Bij de opening op dinsdag ontvingen de studenten hun rooster en konden ze elkaar wat beter leren kennen. Het is dan wel hun introductieweek, maar de komende dagen zullen de studenten hun eerste beoordelingstoetsen ondergaan, waarna op maandag de colleges van start gaan.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties