Studeren in de UB kan weer in de avonden en weekends

Reserveren is wel verplicht

Studeren in de UB kan weer in de avonden en weekends

De UB in de binnenstad is vanaf dinsdag ook ’s avonds en in het weekend open. Wie op tijd reserveert, kan maximaal vier dagdelen per week weer in alle rust studeren.
1 september om 12:21 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
september 1 at 12:21 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

1 september om 12:21 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

september 1 at 12:21 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

In totaal zijn zo’n vierhonderd van de 2200 studieplekken beschikbaar. ‘Door de anderhalvemetermaatregel kunnen we er niet meer van maken’, zegt UB-woordvoerder Frank den Hollander. ‘Door de avond en het weekend te openen, hopen we wel meer studenten de kans te geven naar de UB te komen.’

Dagdeel reserveren

Wie een studieplek nodig heeft, kan online een dagdeel reserveren. Van maandag tot en met zondag is de UB ’s morgens van 8.30 tot 12.30, ’s middags van 13.00 tot 17.30 en ’s avonds van 18.00 tot 22.00 uur open.

‘We moeten tussen elk tijdslot wel alles schoonmaken. Studenten die aaneengesloten blokken reserveren kunnen niet blijven zitten’, zegt Den Hollander. Een half uurtje pauze tijdens het studeren is dus inbegrepen. 

Om zoveel mogelijk studenten toegang tot de UB te bieden, mag elke student maximaal vier dagdelen per week reserveren. Bovendien is de bibliotheek alleen beschikbaar voor studenten van de RUG. ‘Voorheen mochten Hanzestudenten hier ook komen, maar daar is nu helaas geen plek voor.’

Koffie en wc’s

En meer goed nieuws: de koffiekamers van de bieb openen ook. Daar pauze houden mag vanwege de coronamaatregelen niet, maar studenten mogen de broodnodige cafeïne wel mee terug nemen naar hun studieplek. ‘Als ze bij het weggaan hun eigen bekertje maar even opruimen’, zegt Den Hollander.

Ook de wc’s zijn gewoon open. ‘Maar omdat het smalle gangen zijn, kunnen we daar geen eenrichtingsverkeer van maken zoals in de rest van het gebouw. Daar vragen we iedereen ook een beetje zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te nemen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties