Studenten onderzoeken moord van 20 jaar geleden

Studenten werken mee aan moordonderzoek

Zeven studenten van de RUG helpen de politie Noord-Nederland bij een coldcaseonderzoek naar een ruim twintig jaar oude moord.
9 december om 13:17 uur.
Laatst gewijzigd op 8 mei 2021
om 8:05 uur.
december 9 at 13:17 PM.
Last modified on mei 8, 2021
at 8:05 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

9 december om 13:17 uur.
Laatst gewijzigd op 8 mei 2021
om 8:05 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

december 9 at 13:17 PM.
Last modified on mei 8, 2021
at 8:05 AM.

De studenten bekijken de zaak van Els Slurink, een 33-jarige psychologe die in 1997 met een steek in het hart werd gedood. Hoewel toentertijd verschillende verdachten in beeld kwamen, werd er uiteindelijk nooit een verdachte aangehouden. 

Samenwerken

Twee decennia later hoopt de politie onder meer met behulp van studenten nieuwe inzichten te verkrijgen in de oude sporen. De zeven studenten zijn afkomstig van diverse studierichtingen en werken tijdens een stage van zes maanden samen aan de cold case. 

‘Het doel is dat ze samen aan de slag gaan, dat ze overleggen en de casus vanuit verschillende invalshoeken benaderen’, zegt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer. ‘Dat is de kracht van het project en dat levert hopelijk nieuwe inzichten op.’

Hedendaagse kennis

Bij het project zijn onder anderen studenten rechten, forensische psychologie, criminologie en ICT betrokken. ‘Zij worden opgeleid met hedendaagse kennis en technieken en wij willen graag dat ze daarmee naar de cold case kijken’, licht Zinsmeyer toe. 

‘We hopen natuurlijk dat ze nieuwe aanwijzingen vinden en nieuwe inzichten opdoen voor deze zaak. Maar wellicht dat hun bevindingen niet alleen nu helpen, maar dat ze ons in de toekomst ook bij andere zaken verder helpen.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties