Studenten delen lief en leed over studentenwelzijn

De vorige aflevering van ‘Over De Streep’, opgenomen in de kantine van de Harmonie.

Studenten delen lief en leed over studentenwelzijn

Voor studenten die worstelen met de gevolgen van de coronacrisis organiseren studenten van de faculteit rechten in mei een Engelstalige versie van Over De Streep: ‘Now We’re Talking… About Student Well-Being’.
26 april om 13:43 uur.
Laatst gewijzigd op 26 april 2021
om 14:22 uur.
april 26 at 13:43 PM.
Last modified on april 26, 2021
at 14:22 PM.
Avatar photo

Door René Hoogschagen

26 april om 13:43 uur.
Laatst gewijzigd op 26 april 2021
om 14:22 uur.
Avatar photo

By René Hoogschagen

april 26 at 13:43 PM.
Last modified on april 26, 2021
at 14:22 PM.
Avatar photo

René Hoogschagen

Freelance journalist Volledig bio / Full bio.

Het is een online variant van het KRO-programma Over De Streep, waarin mensen gestimuleerd werden over hun problemen te praten en waarin ze zagen dat ook anderen die problemen hebben. De stellingen gaan vooral over hoe studenten zich voelen tijdens de lockdown en hoe ze daarmee om gaan.

Het gaat wel even anders dan de tv-versie. Deelnemers kunnen immers door de coronamaatregelen niet fysiek over een streep stappen. In plaats daarvan steekt een kleine groep studenten (netjes op 1,5 meter afstand van elkaar) hun hand op als ze zich herkennen in een stelling. De andere deelnemers doen dat digitaal, achter hun scherm.

Internationals

Begin dit jaar werd al een Nederlandstalige versie gehouden door de faculteit rechten en een aantal studieverenigingen, met Gwen van Poorten (oud-BNN) als presentator. Dit keer is RUG-docent internationaal recht Mando Rachovitsa presentator en richten de makers zich op internationals.

‘Internationals hebben te maken met andere problematiek,’ zegt studentassessor Jolien Bruinewoud die het project organiseert, samen met internationale studievereniging Nexus en de studentenfracties in de faculteitsraad.

Reisrestricties

Studenten die in Groningen blijven hebben het zwaar, zegt Bruinewoud. ‘Ze kunnen niet even terug naar hun ouders, want je zit met allerlei reisrestricties.’ Internationals die wel terug zijn gegaan naar hun ouders, hebben door de afstand weer andere problemen. Puur praktisch: ze zitten in een andere tijdzone, zegt Bruinewoud. ‘Sommigen moeten op heel gekke tijden tentamens maken.’

Now We’re Talking… About Student Well-Being wordt op donderdag 6 mei gehouden, van 15:00 tot 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.  De Nederlandstalige versie van Over De Streep is op YouTube terug te kijken.

Engels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in