Studente houdt indringer aan

Een studente heeft woensdagmiddag een 19-jarige indringer in haar studentenhuis aangehouden en overgedragen aan de politie.
Door Peter Keizer

De 19-jarige man uit Delfzijl liep plotseling rond in het studentenhuis in het centrum van de stad. Hoe hij de woning binnen is gekomen is volgens de politie nog onduidelijk. Een van de bewoonsters sprak hem aan, waarna de indringer een vreemd verhaal ophield.

‘De studente aarzelde niet en zette hem uit de woning’, meldt de politie. Een schilder die buiten bezig was met werkzaamheden besloot de studente te helpen en hield de indringer vast. Ondertussen belde de studente 112, waarna de 19-jarige kon worden overgedragen aan agenten.

De verdachte is naar het politiebureau gebracht en daar ingesloten voor onderzoek.

Roofgoed

Studentenhuizen zijn erg in trek bij dieven. Vaak zijn de huizen makkelijk toegankelijk via openstaande ramen of koordjes die buiten de voordeur hangen. Ook zijn studentenwoningen niet altijd beveiligd, waardoor dieven makkelijk binnen kunnen komen door een deur open te ‘flipperen’ met een stukje plastic. Vooral laptops zijn populair roofgoed.

De politie meldt in een persbericht dat iedereen die iemand op heterdaad betrapt het recht heeft om een verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. ‘Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.’

Foto: politie.nl

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties