Student Leyla Haji-zade in finale Miss Nederland 

Leyla met Sophie, een andere finalist.

Student Leyla Haji-zade in finale Miss Nederland 

De 23-jarige Leyla Haji-zade wil niet alleen hartchirurg worden, maar gaat ook voor Miss Nederland 2020. Deze zomer wordt ze gevolgd door het tv-programma ‘Op jacht naar de kroon’. Vijf vragen aan de student life, science and technology.
25 juni om 12:49 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 25 at 12:49 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

25 juni om 12:49 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

juni 25 at 12:49 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Koen Marée

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

Hoi Leyla! Hoe kom je in de finale van Miss Nederland terecht?

‘Mijn vrienden en familie zeiden al langer: ‘Meld je nou aan!’ Dat deed ik ergens afgelopen december of januari. Maanden later kreeg ik een uitnodiging voor de castingdag, die afgelopen weekend plaatsvond in hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Met zo’n honderd meiden liepen we een kleding- en bikinironde en stelden we ons voor. Uiteindelijk bleven er twintig over die de volgende dag terug mochten komen, en toen zat ik ook nog eens bij de laatste tien’.

Had je al eens eerder aan een missverkiezing meegedaan?

‘Een keer eerder, aan Miss Beauty of The Netherlands. Dat was wel wat kleiner dan Miss Nederland. Nu hing er tijdens de casting al een cameraploeg omheen van RTL4. Heel erg wennen, maar ook erg leuk. Ik wil dit proberen nu ik nog 23 ben. Over drie of vier jaar zie ik me dit niet meer doen. Dan zit ik zover in m’n studie en wil ik daarop focussen.’

Vind je het als universitair student niet jammer dat een missverkiezing vooral om het uiterlijk draait? 

‘Ik heb er zelf niet echt een probleem mee. Als je iemand leert kennen of een sollicitatie hebt, gaat de eerste indruk ook om het uiterlijk. Daarnaast draait de verkiezing ook om andere talenten, er zijn speciale rondes voor. Ik hou erg van stijldansen, dus misschien ga ik dat wel laten zien.

Ook zie ik mijn deelname als een manier om mijn verhaal te vertellen. Ik kwam als kind van anderhalf vanuit Azerbeidzjan met mijn ouders naar Nederland en ben van vmbo-kader doorgestroomd naar de universiteit. Die motivatie wil ik doorgeven.’

Wat gaat er de komende tijd nog meer met je gebeuren in aanloop naar de finaledag?

‘Met de andere finalisten gaan we in juli nog zes dagen naar Oostenrijk, daar kijk ik erg naar uit. Ondertussen worden we gefilmd. Of ik straks herkend ga worden op straat? Wie weet… ik denk dat als je Miss Nederland wordt, je sowieso wel herkend wordt. Daarna mag je ook naar de Miss Universe-verkiezing. Ik krijg wel al berichtjes van onbekenden op Instagram die me steunen en succes wensen. Eigenlijk alleen maar positieve, ik heb gelukkig nog niks geks gekregen.’

Ga je winnen?

‘Ik ga er zeker alles aan doen, zo ambitieus ben ik wel. Het is heel moeilijk om te zeggen wie de meeste kans maakt. Een carrière als miss of model? Dat is zeker een mogelijkheid, maar wel naast m’n studie. Mijn droom is om hartchirurg te worden. Ik wil m’n studie biologie cum laude halen en dan als zij-instromer geneeskunde gaan studeren. Het is een lange weg vanaf het vmbo, maar ik ga tot het einde doorzetten.’

25 June 2020 | 22-11-2020, 16:21
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties