Student Jesse heeft een leuk handeltje met exclusieve sneakers

Met het handelen in exclusieve sneakers valt geld te verdienen, weet student kunstmatige intelligentie Jesse ten Napel (18). Wat je nodig hebt? Een account om de sneakers te bestellen. En een beetje geluk.

Een passie voor sneakers had hij nog niet toen hij zijn eerste paar verkocht. Hij was veertien en had samen met een vriend tijdens een les scheikunde een exclusief paar Nikeschoenen gescoord.

Ze kochten de schoenen voor 120 euro en verkochten ze dezelfde week voor 750 euro. In nog geen uurtje tijd hadden ze 300 euro per persoon verdiend. ‘Dat was een vrij lucratieve les scheikunde’, zegt Jesse lachend.

Een experiment, zo je wilt, om uit te proberen of wat hij via YouTube had geleerd hem ook geld op kon leveren. Het idee is dat je speciale drops van sneakers in de gaten houdt, zoals op de app SNKRS van Nike. Meerdere keren per week komen daar om 9 uur ’s morgens nieuwe bijzondere sneakers uit.

Als je op tijd bent, kun je je net als de rest van Europa aanmelden voor de loting. Wordt jouw naam getrokken? Dan mag jij de schoenen kopen.

Beperkte oplage

Omdat er altijd maar een beperkte oplage is, schiet de prijs van de sneakers vervolgens razendsnel omhoog. Jesse zette dat eerste paar schoenen meteen op Marktplaats en verkocht ze nog diezelfde week voor ruim zes keer zoveel.

‘Ik liep vol verbazing rond: wat is hier nou gebeurd?’ zegt hij. Het wakkerde zijn passie voor de schoenen aan en motiveerde hem om een kleinschalige sneakerdealer te worden.

Het lukt Jesse regelmatig om ingeloot te worden en een mooi paar te scoren. ‘Laatst maakte ik nog 75 euro winst met een Travis Scott-deal’, zegt hij. Sinds 2018 boekte hij naar eigen zeggen een nettowinst van ruim 6000 euro. Hij kocht er een iPad, een telefoon, een computer en een Playstation van.

Lucratief

Een lucratieve hobby, zo blijkt. ‘Op Discord heb je hele communities waar mensen bots gebruiken om honderden schoenen tegelijk te kopen. Die kunnen in een week meer verdienen dan wat ik tot nu toe in totaal heb verdiend’, zegt hij. Om meer kans te maken om ingeloot te worden, gebruikt hij zelf ‘slechts’ vier accounts. 

‘Er zijn best veel mensen die hier gewoon van leven. Als je een beetje weet waar je op moet letten, en je hebt wat geluk, kun je met heel weinig moeite heel veel geld verdienen’, zegt Jesse. ‘Elke leek kan dit, zolang je het maar een beetje bijhoudt.’

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties