Hoe verwijder je de geur van kattenpis?

28 augustus om 13:19 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:25 uur.
augustus 28 at 13:19 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:25 PM.
Avatar photo

Door Advertorial

28 augustus om 13:19 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:25 uur.
Avatar photo

By Advertorial

augustus 28 at 13:19 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:25 PM.
Avatar photo

Advertorial


Katten doen hun behoeften ook in de woning. In specifieke kattenbakken verbergen katten hun urine of ontlasting. De kattenbak dient schoon te zijn. Katten ruiken erg goed en het zal zijn behoefte niet snel doen op een vieze plek. Regelmatig dient het kattenbakgrit ververst en gereinigd te worden.

Kattenurine

Urine wordt door de nieren geproduceerd tijdens het zuiveren van het bloed. Het bestaat uit water en opgeloste afvalproducten. Deze afvalproducten zijn stoffen die het lichaam niet nodig heeft en die schadelijk kunnen zijn voor onze organen als ze zich in het lichaam ophopen. Het is dan ook belangrijk dat deze afvalstoffen regelmatig afgevoerd worden. Waarom ruikt kattenurine zo sterk?

Geur

De sterke geur komt omdat katten zeer geconcentreerde urine hebben. Een kat kan een grote hoeveelheid water uit urine absorberen.

Veel katten drinken bijvoorbeeld een stuk minder dan honden. Katten hebben daardoor sterk geconcentreerde urine. De urine is weinig verdund waardoor het penetrant ruikt en geel van kleur is.

Materiaal

Kattenbakkorrels dienen de geur te absorberen. Het materiaal bestaat uit natuurlijke grondstoffen of met een minerale vulling. De vulling is klontvormend of absorberend. Klontvormende kattenbakvulling verdikt als het vochtig wordt. Niet-klontvormende kattenbakvulling klontert niet samen, maar absorbeert urine en vocht uit de ontlasting.

Silica gelkorrels staan bekend om hun zeer hoog absorberende vermogen. Kattenbakvulling dat is gemaakt van snippers hout, maïsstengels of tarwestengels is klontvormend.

Soda

Voor het verwijderen van kattenurine uit vloerbedekking, vloerkleden of matrassen kan gebruik gemaakt worden van soda dat geuren neutraliseert. De beplaste plaats zal direct grondig schoongemaakt moeten worden.

Gebruik hiervoor geen azijn, die bevat stoffen die ook in kattenurine zitten. Dit geldt zowel voor keukenazijn als voor schoonmaakazijn. Chloor of bleek is ook ongeschikt om te gebruiken. Het beste kunt u soda gebruiken, omdat de enzymen de eiwitten in de urine afbreken en zorgen voor een schoon en geurloos resultaat. Soda is een veilig en goed middel om het huis mee te poetsen en de vloer mee te dweilen.

Geur van kattenurine verwijderen, kan effectief met enzymreinigers, die het zuur in de urine van de kat afbreken en zo helpen de geur te verwijderen. Deze reinigingsmiddelen bevatten natuurlijke enzymen en nuttige bacteriën en verwijderen de slechte bacteriën die de onaangename geuren veroorzaken.

Meer informatie?

Bel met een expert op telefoonnummer 010 – 2203499 of stuur een bericht via ons contactformulier.  

Strooming
Catullusweg 436
3076 KH Rotterdam

Telefoonnummer: 010 – 220 34 99
E-mailadres: info@strooming.nl