SSH dreigt met nieuwe sancties na weer een illegaal feest

SSH dreigt met nieuwe sancties na weer een illegaal feest

Stichting Studenten Huisvesting (SSH) denkt na over nieuwe sancties tegen bewoners van het Winschoterdiep nadat er afgelopen weekend opnieuw een illegaal feest werd gehouden.
12 januari om 13:36 uur.
Laatst gewijzigd op 12 januari 2021
om 17:40 uur.
januari 12 at 13:36 PM.
Last modified on januari 12, 2021
at 17:40 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

12 januari om 13:36 uur.
Laatst gewijzigd op 12 januari 2021
om 17:40 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

januari 12 at 13:36 PM.
Last modified on januari 12, 2021
at 17:40 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dit keer ging het om een verjaardagsfeest van een bewoonster, die daarvan een filmpje op haar Instagrampagina plaatste. Volgens SSH-woordvoerder Madelon van Gameren is op de video te zien dat er rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag nog mensen waren. ‘Om kwart over twaalf ging de beveiliging langs, maar was het feest al voorbij’, zegt ze.

Duidelijk is in ieder geval dat tientallen studenten die nacht bij elkaar waren voor het feestje en zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Ook hielden ze zich niet aan de strenge regels die SSH in oktober invoerde naar aanleiding van eerdere feesten in het gebouw.

Niet permanent

Beveiliging bij alle Groningse SSH-panden moet er sindsdien op toezien dat de studenten de regels naleven. De beveiligers zijn niet permanent bij de panden aanwezig, maar rijden rondes tussen de verschillende gebouwen. ‘De rondes zien er elke keer anders uit, met een ander patroon, juist om het onvoorspelbaar te houden’, zegt Van Gameren.

‘Zo kunnen we het steekproefsgewijs in de gaten houden. Ook zijn er drie studentbeheerders in het Winschoterdiep die aan de bel kunnen trekken als het mis gaat.’ Een van hen belde zaterdagavond dan ook met de bewaking om het feest te melden.

Eerdere maatregelen

De politie brak in oktober een feest op aan het Winschoterdiep, nadat er meerdere meldingen van geluidsoverlast binnen waren gekomen. Daarop stuurde SSH alle bewoners een boze mail en nam de stichting maatregelen.

In de coronaperiode mogen bewoners geen gasten van buitenaf ontvangen, mogen ze met maximaal vier mensen tegelijk en op gepaste afstand in de gemeenschappelijke ruimtes zijn en na tien uur ’s avonds mag daar niemand meer zijn. 

Volgens Van Gameren gaat het sinds de invoering van de regels in oktober al een stuk beter in de SSH-panden. ‘Sinds we al vervolgstappen hebben genomen, houdt het grootste gedeelte van de bewoners zich aan de maatregelen. Daar zijn we heel trots op. Naast de maatregelen die we al hebben genomen, wijzen we bewoners er via mail op dat ze ook hun eigen verantwoordelijkheid moeten blijven nemen.’

Vervolgstappen

Toch blijkt niet iedereen de boodschap volledig te begrijpen. In de boze mail van oktober stelde de SSH dat wie de landelijke coronaregels of de nieuwe huisregels overtrad, kon rekenen op strenge sancties.

Maar wat de consequenties van het feest van afgelopen weekend zijn, weet SSH nog niet. ‘We willen eerst met de bewoonster praten om te horen wat er is voorgevallen. Dan kijken we wat voor sanctie erbij past’, zegt Van Gameren. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties