School voor de Aletta’s van de toekomst

De RUG en het UMCG krijgen een Aletta Jacobs School of Public Health, speciaal gericht om gezamenlijk onderzoek te doen naar gezond ouder worden.

Healthy Ageing is de afgelopen tien jaar door het UMCG en de RUG op de kaart gezet als expertisegebied van Noord-Nederland. Maar dat gebeurde toch te versnipperd, omdat veel disciplines daar op eigen wijze invulling aan hebben gegeven, stellen de universiteit en het UMCG.

De Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH) moet de bindende factor van alle initiatieven worden. Onderzoekers, faculteiten en partners van verschillende disciplines hebben zich al aan de organisatie verbonden.’ Een overkoepelende loketfunctie waar vraag en aanbod naar en van hulp samenkomen. Dit betekent dat er ook intensief samengewerkt gaat worden met bedrijfsleven en zorgverzekeraars.’

‘Gezamenlijke droom’

Wetenschappelijk directeur van AJSPH Jochen Mierau: ‘Het is onze gezamenlijke droom om door krachten te bundelen een gezondere wereld te realiseren. Door middel van onderzoek waarmee nieuwe kennis wordt ontwikkeld, maar ook advieswerk, waardoor de ontwikkelde kennis wordt toegepast in de praktijk, en natuurlijk onderwijs. We willen de Aletta’s van de toekomst opleiden die daadwerkelijk het verschil kunnen maken.’

De start van AJSPH is op 15 maart in de Aletta Jacobshal op Zernike met een feestelijke bijeenkomst. De middag is bedoeld om onderzoekers, partners en geïnteresseerden aan elkaar te binden en de school vanuit de verschillende perspectieven te belichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in