RUG op vierde plek in Keuzegids 2021

RUG op vierde plek in Keuzegids 2021

De RUG staat net als vorig jaar op de vierde plek van de ranglijst van brede universiteiten in de Keuzegids. Ze staat tweede als het gaat om de beheersing van het Engels door docenten.
26 november om 10:34 uur.
Laatst gewijzigd op 30 november 2020
om 13:31 uur.
november 26 at 10:34 AM.
Last modified on november 30, 2020
at 13:31 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

26 november om 10:34 uur.
Laatst gewijzigd op 30 november 2020
om 13:31 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

november 26 at 10:34 AM.
Last modified on november 30, 2020
at 13:31 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

De redactie van de Keuzegids heeft vanwege corona wel anders beoordeeld dan andere jaren. Zo is er nu opnieuw gebruik gemaakt van de Nationale Studenten Enquête (NSE) van 2019, omdat die van 2020 niet is uitgevoerd.

‘De coronacrisis gooide afgelopen studiejaar roet in het eten van de Nationale Studenten Enquête’, schrijft de redactie. ‘Door de grote impact van deze pandemie op het onderwijs zou de NSE een vertekend beeld teweeg kunnen brengen.’

‘Niet gek dus’, aldus de redactie, ‘dat de nieuwe ranking grotendeels vergelijkbaar is met vorig jaar.’

Topopleidingen

Net als vorig jaar zijn de RUG-bachelors archeologie en minorities & multilingualism de beste bachelors in hun vakgebied van Nederland. Archeologie staat bovendien ook op de tweede plaats in de totaallijst van 62 topopleidingen in Nederland.

Ook doet de RUG het goed als het gaat om het Engels van docenten in internationale opleidingen. De universiteit scoort daarin 3.8 van de 5 punten en staat daarmee op de tweede plaats, vlak onder Maastricht die 4 punten haalt.

Baanzekerheid

Wie voor baanzekerheid gaat, aldus de Keuzegids, moet tandheelkunde studeren. In de top vijf staan ook international business, bedrijfskunde, econometrie en scheikunde. De redactie baseert deze score op een combinatie van binnen vier jaar afstuderen, binnen anderhalf jaar een baan hebben en het krijgen van een vast contract.

Studies die je volgens de gids beter niet kunt volgen als je een baan wilt, zijn kunstgeschiedenis, internationaal en Europees recht, filosofie, politicologie en archeologie.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties