RUG verandert tentamentijden

Minder tentamens in de weekenden

RUG verandert tentamentijden

De RUG verandert het tijdstip waarop tentamens beginnen. In de meeste tentamenruimtes zullen daardoor niet drie, maar vier tentamens per dag worden gegeven.
Door Giulia Fabrizi
23 oktober om 11:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 23 at 11:14 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

De tentamens in de Aletta Jacobshal, in externe gebouwen en op sommige faculteiten beginnen dit academisch jaar niet om 9.00 uur, maar om 8.30 uur. Bovendien is de tijd tussen twee examens verkort van twee uur naar drie kwartier. Daardoor kunnen er per dag vier tentamens worden afgenomen en zullen er minder tentamens op vrijdagavond en zaterdag vallen. 

Volgens de RUG is de verandering nodig, omdat er minder externe ruimte beschikbaar is om tentamens in af te nemen. Daardoor zullen ook meer studenten tegelijkertijd in en om plekken als de Aletta Jacobshal aanwezig zijn. 

Extra ondersteuning

Om onrust te voorkomen, zet de RUG extra ondersteuning in. Toch waarschuwt ze ook dat dit niet alle overlast zal voorkomen. Studenten wordt daarom gevraagd extra rekening met elkaar te houden en rustig te zijn in en om tentamenplekken. 

De wijziging van de tentamentijden is voorlopig nog een proef. De RUG evalueert de wijziging na de eerste tentamenperiode. Studenten die klachten hebben over hoe de tentamens verlopen, kunnen zich melden bij de examencommissie van hun opleiding.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties