RUG stopt met Study Centre

Een jaar na de opening van het Study Centre op Zernike wil de RUG stoppen met het voorbereidingsprogramma voor buitenlandse studenten die in Groningen komen studeren.
Door Peter Keizer

Holland International Study Centre Groningen bereidt studenten van buiten de EU voor op een studie aan de RUG. Zo wordt bijvoorbeeld hun kennis van het Engels bijgeschaafd. Maar volgens RUG-bestuurder Sibrand Poppema vallen de resultaten tegen.

‘We hebben de resultaten beoordeeld en gekeken wat het succespercentage is van studenten die het programma volgen. Dat percentage is veel te laag om eraan mee te blijven doen’, aldus Poppema.

Volgens de voorzitter van het universiteitsbestuur zal de RUG daarom het contract met Study Group, de Britse organisatie achter het Study Centre, volgend jaar niet verlengen.

Vorig jaar begonnen zo’n vijftig studenten aan het programma, in voorbereiding op een studie aan de Faculty of Science and Engineering. Dit jaar werd het programma uitgebreid naar aspirant-studenten voor de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. De faculteiten worden nog ingelicht over de beëindiging van de samenwerking met Study Group, zo laat Poppema weten.

Het Study Centre heeft een vestiging in Groningen en Amsterdam. In Groningen werkt het ook samen met de Hanzehogeschool.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties