RUG stijgt vijf plaatsen (van 80 naar 75) in Times World Ranking

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) stijgt dit jaar vijf plaatsen op de prestigieuze Times Higher Education-ranglijst (THE). De universiteit staat op plaats 75.

Daarmee haalt de RUG de Rotterdamse Erasmus Universiteit in en staat ze als vijfde Nederlandse universiteit in de ranglijst. De hoogste Nederlandse notering is voor Wageningen University and Research op nummer 59.

De Britse universiteit van Oxford voert de lijst voor het zevende jaar op rij aan, gevolgd door de Amerikaanse Harvard University. De derde plaats wordt gedeeld door Britse University of Cambridge en de Amerikaanse Stanford University.

Wetenschappelijke referenties

Met 90,4 van de 100 punten scoorde de RUG bijzonder goed in de categorie ‘citations’. In die categorie kijkt THE onder meer naar hoe vaak er wereldwijd naar wetenschappelijke RUG-publicaties wordt verwezen.

Ook scoorde de RUG met 89,8 punten goed op het onderdeel ‘international outlook’. Daarbij kijkt THE naar hoeveel internationale studenten en onderzoekers een universiteit aan zich weet te binden en hoeveel internationale samenwerking er is.

Top tien

Minder goed deed de Groningse universiteit het op het onderdeel ‘teaching’. Daar kreeg ze slechts 45,4 punten. Om voor dit onderwerp tot een score te komen, voert THE onder meer een ‘reputatie enquête’ uit. 

Ook wordt er rekening gehouden met de student-staf ratio en wordt er gekeken hoeveel promovendi een academische positie binnen de instelling krijgen.

THE beoordeelde in totaal 1799 universiteiten wereldwijd. Tien van de veertien Nederlandse universiteiten staan in de top 200 en zeven daarvan staan in de top 100. Daarmee scoort Nederland over het algemeen erg goed.

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties