RUG stijgt in Shanghai Ranking

De RUG is drie plaatsen gestegen in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities, de Shanghai Ranking. Groningen staat nu op plaats 72.
Door Christien Boomsma

Vorig jaar steeg de RUG van de 82e naar de 75e plaats. Van de Nederlandse universiteiten staat alleen Utrecht boven Groningen (op 65). Utrecht zakte echter wel negen plaatsen. Verder staat alleen Leiden nog in de top-100 (op plaats 93). De Universiteit van Amsterdam verloor haar plek aan de top.

De Shanghai Ranking is een van de belangrijkste wereldranglijsten. Samen met de THE (Times Higher Education) en de QS rankings bepaalt de lijst of een instelling zich ‘Top 100’-universiteit mag noemen. De RUG stond vorig jaar op de 100e plek in de QS en 74e in de THE-ranking.

De RUG presteert vooral op medisch onderzoek. Ook bèta-onderzoek en life sciences doen het goed.

De Shanghai Ranking wordt gedomineerd door Amerikaanse en Engelse universiteiten. Harvard staat – opnieuw – op één. Cambridge op de vierde plek. De Swiss International
Institute for Technology is, ook opnieuw, de hoogst scorende continentale universiteit op de negentiende plaats.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in