RUG scherpt thuiswerkregel aan, niet werken op de uni

Medewerkers en studenten van de RUG moeten vanaf donderdag thuis werken, tenzij het echt niet anders kan. Dat maakt de universiteit bekend in navolging van de aangescherpte landelijke coronaregels.
15 oktober om 17:00 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 15 at 17:00 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

15 oktober om 17:00 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

oktober 15 at 17:00 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

De nieuwe regels, die premier Mark Rutte dinsdagavond bekend maakte, zetten ook een streep door de mogelijkheid om eens per week met collega’s in een van de universiteitsgebouwen te werken.

Aanvankelijk wilde de RUG  het persoonlijke contact tussen collega’s nog zoveel mogelijk faciliteren. Hoewel de uni toen al zei ‘werk thuis, tenzij’, was het daarom mogelijk om elkaar eens per week te ontmoeten. Maar nu vindt de universiteit de situatie te nijpend om dat nog door te laten gaan.

Uitzondering voor onderwijs

Behalve het schrappen van een wekelijkse ontmoeting, verandert er binnen de universiteit niet veel. De overheid maakt een uitzondering voor het onderwijs als het gaat om de maximale groepsgroottes en reizen met het openbaar vervoer, waardoor fysiek onderwijs en onderzoek mogelijk doorgaat onder de al geldende RIVM-maatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden en goed ventileren.

Ook als het gaat om het dragen van een mondkapje verandert het beleid niet. Terwijl de overheid zich buigt over de juridische mogelijkheden voor een mondkapjesplicht, blijft het binnen de RUG bij een ‘dringend advies’ om er een te dragen binnen de universiteitsgebouwen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties