RUG laat anderhalve meter los

RUG-medewerkers hoeven voor september slechts een scenario voor te bereiden: geen anderhalve meter afstand en geen maximale groepsgrootte. Dat zei rector Cisca Wijmenga donderdag in de universiteitsraad.

Vorige week vroeg demissionair onderwijsminister Ingrid van Engelshoven universiteiten om voor september twee scenario’s voor te bereiden: een met en een zonder anderhalve meter afstand. Op 13 augustus besluit Den Haag of de anderhalve meter definitief kan worden losgelaten.

Universitaire medewerkers uit het hele land reageerden boos op haar bericht. Volgens hen is er onvoldoende capaciteit onder roosteraars en onder docenten om meerdere scenario’s voor te bereiden. Van de RUG hoeven Groningse medewerkers dat dan ook niet te doen.

Geen gehoor

De RUG legt het advies van de minister naast zich neer, zei de rector. ‘We gaan uit van scenario 3, waar we al vanuit gingen, met die toevoeging dat we de maximum groepsgrootte loslaten.’ In eerste instantie ging de RUG uit van groepen van niet meer dan 75 mensen, maar daar hoeven medewerkers zich dus niet meer op voor te bereiden.

Mocht de anderhalve meter in augustus toch gehandhaafd blijven, dan zullen colleges afgeschaald moeten worden. ‘Dat hebben we eerder gedaan, dus we weten dat we dat kunnen’, zei Wijmenga. Het onderwijs wordt dan waar nodig weer online gegeven.

‘We roepen iedereen op om blended learning in hun voorbereiding mee te nemen. We groeien opnieuw en we weten dat we te weinig fysieke ruimtes hebben.’

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in