RUG koopt Beursgebouw

De RUG koopt het Beursgebouw in Leeuwarden voor 2,25 miljoen euro van de gemeente Leeuwarden.
Door Peter Keizer

Het pand wordt gebruikt voor de huisvesting van de RUG/Campus Fryslân. De elfde faculteit is opgericht om er een driejarige bacheloropleiding, zo’n tien masteropleidingen en een Graduate School te realiseren. De colleges beginnen in 2018.

Het pand zou eerst worden gehuurd door de RUG, maar het universiteitsbestuur wilde het gebouw toch liever kopen, zegt woordvoerder Jorien Bakker. In het pand is nu nog de openbare bibliotheek gevestigd.

‘Het college van burgemeester en wethouders is daarmee akkoord gegaan en stelt voor aan de gemeenteraad van Leeuwarden om de Beurs te verkopen aan de RUG. Als de gemeenteraad instemt, kan het verder worden afgehandeld’, vertelt Bakker.

Het pand moet voor de zomer van 2018 zijn verbouwd. Als dat allemaal volgens schema verloopt, is het net op tijd af voordat de studies van start gaan. Er moeten een restaurant, collegezalen, werkkamers voor kleine groepen en projectruimtes komen. Volgens de Leeuwarder Courant levert de gemeente een bijdrage van 400.000 euro voor de verduurzaming van het gebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in