RUG kiest Kaltura als nieuw programma voor online colleges

Opnemen van colleges gaat volgend academisch jaar via Kaltura in plaats van Presentations2Go. Het Amerikaanse bedrijf heeft de aanbesteding van drie andere gewonnen.

Kaltura wordt het nieuwe video platform voor opnemen, opslaan en streamen van lessen op de RUG. ‘Kaltura heeft bewezen dat het veruit het beste is in gebruiksgemak en functionaliteit, vooral bij het monteren en bij het gebruik van programma’s als Powerpoint,’ zegt projectmanager Michiel van Geloven.

De aanbesteding was in juli uitgeschreven. Vier bedrijven deden mee. De vier programma’s werden getest door een groep van twintig mensen van meerdere faculteiten. Geen studenten, aangezien vooral medewerkers met de programma’s om moeten kunnen gaan. Daarnaast waren er evaluaties en gesprekken met de bedrijven.

‘We zijn blij met de uitkomst,’ zegt Van Geloven. ‘Het proces ging soepel en Kaltura is erin geslaagd om aan alle eisen te voldoen.’

Testen

Het besluit om van videoplatform te veranderen werd ongeveer een jaar geleden genomen, vertelt Van Geloven. Gebruikers liepen bij Presentations2Go namelijk steeds tegen dezelfde problemen aan. En omdat er door de pandemie meer lessen werden opgenomen, besloot de RUG naar meer schaalbare software uit te kijken.

Bovendien zijn er steeds minder gebruikers van Presentations2Go en daarmee lijkt het product aan het eind van zijn bestaan te zitten.

Zomer

De aanbesteding werd twee weken geleden toegekend. De RUG werkt nu de contracten nader uit en in januari is de software voor de RUG beschikbaar. De hele implementatiefase voor de docenten duurt dan nog een aantal maanden. Tijdens de zomervakantie worden nog opneemfaciliteiten in de zalen aangepast.

Het is geen ingewikkelde verandering, volgens Van Geloven. ‘Het nieuwe videoplatform zal begin volgend academisch jaar volledig operationeel zijn.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties