Geen zorgen over Citrix

RUG: Geen zorgen over Citrix, thuiswerken blijft mogelijk

Medewerkers en studenten van de RUG kunnen thuiswerken, ondanks een beveiligingslek bij Citrix. De universiteit werkt met de software, maar niet met de onderdelen waarin een beveiligingslek zit.
20 januari om 11:47 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
januari 20 at 11:47 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Koen Marée

20 januari om 11:47 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Koen Marée

januari 20 at 11:47 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Vorige week vrijdag deed het Nationale Cyber Security Centrum (NCSC) op advies van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een dringende oproep om Citrix-systemen uit te schakelen.

Onder meer de Tweede Kamer, Schiphol, de Vrije Universiteit en de Universiteit Leiden gaven gehoor aan de oproep. 

Thuiswerken

De RUG werkt met de Citrix Workspace App, waarmee je vanuit huis op het universiteitsnetwerk kan inloggen. Voor de onveilige Citrix ACD- en Citrix Gateway-servers gebruikt de universiteit andere ICT-producten. Woordvoerder Jorien Bakker zegt dat medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken.

Vorige week dinsdag kampte de RUG met ICT-problemen, waardoor op 14.000 accounts niet kon worden ingelogd. Die problemen werden veroorzaakt door een technische storing in het inlogsysteem. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties