RUG: Geen fysieke colleges tot eind augustus

Ook tentamens alleen online

RUG: Geen fysieke colleges tot eind augustus

De collegezalen van de RUG blijven tot het einde van dit academisch jaar leeg. Alle fysieke colleges en tentamens zijn tot en met 31 augustus opgeschort vanwege het coronavirus.
20 maart om 14:00 uur.
Laatst gewijzigd op 8 mei 2021
om 8:05 uur.
maart 20 at 14:00 PM.
Last modified on mei 8, 2021
at 8:05 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

20 maart om 14:00 uur.
Laatst gewijzigd op 8 mei 2021
om 8:05 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 20 at 14:00 PM.
Last modified on mei 8, 2021
at 8:05 AM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dat maakte het college van bestuur vrijdagmiddag bekend. Voor zover mogelijk zal het onderwijs en de bijbehorende tentaminering online worden gehouden.

Om het coronavirus in te dammen, sloot de universiteit zondag al haar gebouwen tot en met 10 april. Sinds maandag draait de universiteit overuren om zoveel mogelijk onderwijs online doorgang te laten vinden. Onlinecolleges zullen naar nu blijkt ook de rest van het jaar de norm zijn.

Tentamens

Ook tentamens zullen online worden gegeven. De faculteiten en opleidingen zoeken naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen en studenten zo min mogelijk studievertraging op te laten lopen. Hoe de tentaminering precies verloopt, verschilt per opleiding en wordt door de opleiding gecommuniceerd.

Hoe de universiteit omgaat met eventuele studievertraging is nog niet helemaal duidelijk. Ook dit wordt per faculteit en opleiding bekeken en zou bovendien per student kunnen verschillen.

Collegegeld

Hoewel er geen fysieke colleges zijn, moeten studenten wel gewoon hun collegegeld betalen. Het onderwijs gaat immers, hoewel online, gewoon door, aldus de RUG. 

De incasso van het collegegeld is op 26 maart. Studenten die in de financiële problemen komen door het coronavirus en niet kunnen betalen, omdat ze bijvoorbeeld een bijbaan zijn kwijtgeraakt, moeten een mail sturen naar study@rug.nl

BSA

Donderdag liet onderwijsminister Ingrid van Engelshoven weten dat ze de BSA-norm voor eerstejaarsstudenten versoepelt.

Wat betreft de minister mogen alle studenten die de norm niet halen door naar het tweede studiejaar, met de voorwaarde dat ze de achterstand in studiepunten in het tweede jaar inhalen.

Zie ook de speciale coronasite van de RUG

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties