RUG behoudt positie in QS

De meeste Nederlandse universiteiten dalen in de wereldwijde QS-ranking. De RUG blijft op plek 113 staan.
Door Peter Keizer

De universiteit weet zich op dezelfde positie te handhaven als vorig jaar, hoewel de samenstellers van de ranglijst – die voor de helft op de reputatie van de onderwijsinstellingen is gebaseerd – de methodologie opnieuw hebben aangepast.

In 2014-2015 stond de universiteit nog op plek negentig, maar in 2015-2016 daalde ze naar de honderdste plek. Vorig jaar viel de RUG buiten de top honderd. Die daling was te wijten aan de verandering in de meting. QS besloot toen voor het eerst het aantal citaties per faculteit te wegen en niet langer voor de hele universiteit.

De enige Nederlandse stijgers in de QS-lijst zijn dit jaar de technische universiteiten van Delft (54) en Eindhoven (104). De UvA staat op 58, Utrecht en Leiden op 109, Rotterdam op 147 en Tilburg op plek 357.

Helemaal bovenaan in de ranglijst staat het Amerikaanse MIT (Massachusetts Institute of Technology), gevolgd door Stanford en Harvard.

De QS World University Rankings 2017-2018 werd overigens drie maanden eerder dan gebruikelijk gepubliceerd.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in