Rij

Foto Reyer Boxem

Rij

Je stond in de rij voor de Goliath in Walibi of voor de UB tijdens de tentamenweken. Rijen waren er voor schaarse dingen. Nu sta je in de rij als je een zak wokkels wilt kopen bij de Albert Heijn, mokt student-columnist Bauke van der Kooij.
Door Bauke van der Kooij
15 december om 13:12 uur.
Laatst gewijzigd op 6 september 2021
om 9:03 uur.
december 15 at 13:12 PM.
Last modified on september 6, 2021
at 9:03 AM.

Vroeger stond je af en toe in de rij. Ik heb dat nooit leuk gevonden, ik sta niet graag in de rij. Voor een rij moet je geduld hebben, en dat heb ik niet. Heel veel andere Nederlanders hebben dat ook niet.

In de rij stond je alleen voor de Goliath in Walibi, en als je het er voor over had om zes uur in de auto te zitten, de Python in de Efteling. In de rij stond je als je per se de nieuwe iPhone wilde hebben op de dag van de release of kaartjes voor een concert van One Direction. In de rij stond je als je in de tentamenweek in de UB wilde gaan studeren.

Rijen waren er voor schaarse dingen, dingen met een hoge waarde.

Nu sta je overal voor in de rij. Nu sta je in de rij als je boodschappen wilt doen bij de Albert Heijn, je staat in de rij voor het kopen van een zak wokkels. Alsof dat nog niet erg genoeg is, was het maandag nog erger. In aanloop naar nieuwe maatregelen ontstonden overal in Groningen rijen.

Zelfs bij de Kruidvat stond een rij. Ik herhaal: zelfs bij de Kruidvat stond een rij

Het was echt oppassen. Voordat je het wist was je onbewust per ongeluk ergens in een rij aangesloten. Bij bijna elke winkel stond een rij: kledingwinkels, schoenenwinkels en boekwinkels. Stond je vroeger te wachten op een nieuwe iPhone, sta je nu te wachten voor de Rituals, Mamamini of de Douglas. Zelfs bij de Kruidvat stond een rij. Ik herhaal: zelfs bij de Kruidvat stond een rij.

Mochten de persconferenties van Mark Rutte je gaan vervelen, dan kun je altijd het volgende doen: denk na over wat de nieuwe maatregelen gaan doen met de rijen. Maak er een spel van: raad de rij.

Sportmaatregelen? Lange rijen bij de Decathlon voor mensen die nog snel hardloopschoenen willen kopen, en lange rijen voor de sportscholen waar alle fitboys and fitgirls nog een keertje willen sporten.

Horecamaatregelen? Lange rijen voor mensen die nog een avondje in een restaurant willen eten of op een terras willen zitten. Cultuurmaatregelen? Rijen bij bioscopen en musea voor de mensen die toch nog die film, voorstelling of expositie willen zien. Zo kan je de coronatijd toch nog een beetje leuk voor jezelf houden.

Ik hoopte dat ik door al die rijen wat minder ongeduldig zou worden, maar dat is helaas niet gebeurd. Laten we hopen dat er in 2021 wat minder rijen zijn. Ik kan niet wachten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in