Reserveren UB nu makkelijker voor kleurenblinde studenten

Reserveren UB nu makkelijker voor kleurenblinde studenten

Een studieplek reserveren in de UB was niet makkelijk voor mensen die kleurenblind zijn. Maar één mailtje van een student en het probleem was nog dezelfde dag opgelost.
Door Bente van Leeuwen
10 november om 14:54 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
november 10 at 14:54 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.

Jorik Huizinga moest elke keer zijn huisgenoten vragen om een studieplek voor hem te reserveren in de UB. Het registratiesysteem gebruikt namelijk groene en rode vakjes om aan te geven of er nog een plek vrij is, en Jorik zag het verschil tussen die twee niet. 

De psychologiestudent is namelijk kleurenblind, of zoals hij het liever noemt: kleurengehandicapt. Hij ziet vooral tinten en het groen en rood in het registratiesysteem was voor hem even fel. Jorik schat dat er honderden andere studenten aan de RUG hetzelfde probleem moeten hebben, dus stuurde hij er maandag een mail over naar de UB.

Contraststrepen

Daar ondernamen ze meteen actie. ‘Wij willen als UB zo inclusief mogelijk zijn’, vertelt Dorine Kieft, informatiespecialist van de bibliotheek. Ze overlegde met Jorik over wat zou kunnen helpen en nu is de rode kleur donkerder en de groene kleur lichter. Ook zijn er contraststrepen aangebracht: horizontale strepen door het rode vakje en verticale door het groene. In de legenda is af te lezen welke strepen waar voor staan. 

Jorik is vol lof over het snelle handelen vanuit de UB: nu kan hij ook een studieplek reserveren als er geen huisgenoten thuis zijn. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties