Renovatie Zernike sneller door corona

Werk grotendeels eind 2020 klaar

Renovatie Zernike sneller door corona

De upgrade van de Zernikelaan gaat veel sneller vanwege de coronacrisis. Omdat Zernike nagenoeg is uitgestorven, konden werkzaamheden voor volgend jaar naar voren worden gehaald.
19 juni om 9:29 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
juni 19 at 9:29 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Door Rob Siebelink

19 juni om 9:29 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:21 uur.
Avatar photo

By Rob Siebelink

juni 19 at 9:29 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:21 PM.
Avatar photo

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

Het grootste deel van de renovatie kan daardoor eind dit jaar al worden opgeleverd in plaats van in de loop van 2021, meldt de gemeente Groningen.

De campus moet een stuk leuker en aantrekkelijker worden met de omvangrijke upgrade. De busbaan, fiets- en voetpaden en het Zernikeplein worden vernieuwd, de Duisenbergvijver ondergaat een metamorfose en de Zernikelaan krijgt op meerdere plekken een parkachtige uitstraling.

Wandelpad en bomen

Aan de noordzijde van de campus zijn vijvers gegraven en is een wandelpad aangelegd. In het najaar worden er bomen geplant en groenvoorzieningen aangebracht over de hele Zernikelaan.

Ook de metamorfose van de Duisenbergvijver krijgt al vorm. De kades worden voorzien van een stalen constructie waar, na de bouwvak, een houten wandelvlonder wordt gemaakt. Naast de Duisenbergvijver wordt een park aangelegd.

Veiligheid

De busbaan is deels al vernieuwd en aan de noordzijde van de campus, bij EnTranCe, is de weg verbreed en is een nieuw fiets- en voetpad aangelegd. In 2019 is de entree van de campus voorzien van een nieuwe rijbaan en nieuwe fiets- en voetpaden.

De route naar de Crematoriumlaan is aangepast en de afritten van de ringweg zijn verbreed voor een betere doorstroming. Door de plaatsing van verkeerslichten moet de verkeersveiligheid beter worden.

In de zomer van 2021 wordt gewerkt aan de vernieuwing van het laatste deel van de busbaan, het busknooppunt. Dan wordt er ook een tribune aan het Willem-Alexander Sportcentrum gebouwd, waarna de upgrade van de Zernikelaan is afgerond.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties