RUG stapt over van Blackboard naar Brightspace

De kogel is door de kerk: Brightspace wordt de nieuwe elektronische leeromgeving van de RUG. De rechtbank heeft alle bezwaren van Blackboard Ultra van tafel geveegd.

Na de rechtzaak, die was op 3 september, kwam de rechtbank afgelopen vrijdag met het vonnis over het bezwaar dat Blackboard had ingediend na het einde van de Europese aanbesteding van de RUG voor een nieuwe omgeving ter vervanging van Blackboard, dat in 2000 in gebruik genomen werd.

‘Alle bezwaren zijn van tafel geveegd, wat heel erg goed nieuws is. Nu kunnen we eindelijk bevestigen dat Brightspace het nieuwe systeem wordt’, zegt projectmanager Michiel van Geloven.

De voornaamste klachten waar Blackboard mee aankwam hadden te maken met het artikel Bye Bye Blackboard? dat Ukrant in februari publiceerde. En met de manier waarop de RUG de functionaliteit van de systemen die meedongen naar de aanbesteding, beoordeelde.

Evenwichtig

‘Volgens de beschuldigende partij zou het artikel bevooroordelend zijn in de keuze voor een nieuw systeem’, legt Van Geloven uit. De rechtbank wees deze beschuldiging af. ‘De rechtbank vond ook dat de beoordeling van de functionaliteit eerlijk en evenwichtig was gedaan’, voegt hij toe.

Brightspace had de hoogste score op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid in de beoordeling; het is mogelijk dat dit een reden was voor het bezwaar.

Omdat de invoering van het nieuwe systeem niet enorm vertraagd is, houdt de RUG zich aan het oorspronkelijke schema. De komende paar maanden zal de universiteit de onderliggende structuur voor het nieuwe systeem bouwen, en de eerste paar vakken zullen in februari op Brightspace komen te staan. In april zal er worden opgeschaald en in september 2022 zal Brightspace Nestor volledig vervangen hebben.

Lees ook

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties